Foto: Cynthia Winkelman.
Foto: Cynthia Winkelman.

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Bronzen medaille voor Suse Kühn

Sport

Suse Kühn uit Oosterend is afgelopen zondag met een bronzen medaille thuis gekomen van de Nederlandse Kampioenschappen Greenlandrollen met een kajak in Rheezerveen, vlakbij Ommen. Rob Witbaard behaalde een verdienstelijke zesde plaats.

David Tetzschner gaf op vrijdag en zaterdag clinics Greenlandrollen (eskimoteren op de echte Groenlandse manier), zowel voor beginnelingen als (ver) gevorderden. Van de vier Texelse deelnemers aan de clinics namen er twee deel aan de Nederlandse kampioenschappen op zondag. De aanwezige Texelaars leken, vergeleken met de deelnemers aan de wedstrijd, beginnende kajakkers maar beiden kregen veel applaus voor hun vaardigheden tijdens de gemoedelijke wedstrijd. Degene die eerste werd, Gerard Joling uit Haarlem, was 20 jaar geleden al actief bij de Texels Zandbank! Gerard en Suse lieten om de beurt een grote verscheidenheid aan rollen zien. Suse had sommige rollen nog nooit gedaan maar Gerard probeerde nog het een en ander voor te zeggen. Geweldig zo'n manier van wedstrijdmentaliteit, geen keiharde concurrentie. Het gaat om het kunstje en als dat goed is, krijg je punten.

Dat vooral Suse zulke hoge ogen gooide heeft zij te danken aan haar verblijf van een jaar op IJsland en natuurlijk heel veel oefenen. Na de beginnerscursus kajakken bij de Watersportvereniging Texel heeft ze zich in dat jaar op IJsland met een heel enthousiaste IJslandse leraar gespecialiseerd in vaartechnieken en 'omkeertechnieken', oftewel Greenlandrollen. Het enthousiasme van Suse, gecombineerd met dat van Rob Witbaard, heeft de actieve Texelse kajakkers allemaal gestimuleerd. De leden van de vereniging profiteren natuurlijk weer van de in IJsland opgedane kennis. Aanstaande juni 2017 zal Halldór Sveinbjörnsson een week op Texel zijn om zijn kennis hier over te brengen.

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 11 uur geleden 10
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 12 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30