ZDH, hier op archieffoto tijdens de promotiewedstrijd vorig seizoen

Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

ZDH verliest ook van Succes

ZDH heeft ook de derde wedstrijd van het seizoen verloren. In Hippolytushoef waren bij rust nog geen doelpunten gevallen, maar stond het na negentig minuten 2-0 voor thuisploeg Succes.

Coach Marcel Boone had de beschikking over veertien fitte spelers. Een van hen was oud-prof Sieme Zijm. Alleen de langdurig geblesseerde topscorer Jelmer Bomas en Hans Berbée waren afwezig.

De eerste wapenfeiten van de wedstrijd kwamen op naam van Succes, dat wordt gecoacht door Jan Loew, oud-trainer van De Koog. Een kopbal ging naast, een 'gekraakt' schot werd een eenvoudige prooi voor keeper Daniël Bakker. Daarna was ZDH een paar keer kansrijk. Zijm schoot na een mooie actie van Gijs de Graaf net naast, Cor Bijpost stuitte na een dieptepass van Zijm op de keeper.

In het vervolg ging het behoorlijk gelijk op. ZDH ontsnapte aan een achterstand toen een schot in het zijnet eindigde. Een schot van Remco Boogaard ging net over en een kopbal van een speler Succes onderging hetzelfde lot. Vervolgens was het weer Zijm die Bijpost in de diepte vond. De jonge spits kon de keeper net niet verschalken. Even later bleef de doelman van Succes overeind bij een hard schot van Zijm. Tussendoor maakte Bakker een poging van de spits van Succes onschadelijk.

ZDH hoop op een goed resultaat kreeg vlak na rust een stevige knauw, toen een listige boogbal over keeper Bakker ging en verdediger Lars Boogaard op de doellijn net geen redding kon brengen. De Zwaluwen waren amper van de schrik bekomen of het stond het al 2-0. Opnieuw was de spits succesvol, ditmaal met een hard schot in de kruising.

In het laatste half uur kwam ZDH weer meer aan aanvallen toe. Daarbij werd wel de verdediging zo nu en dan verwaarloosd. Bakker moest bij een schot in de korte hoek handelend optreden. In de laatste twintig minuten kwamen Mike de Bruijn, Kenny Witte en Nik de Bloois in de ploeg. Voor De Bloois was het zijn debuut. ZDH kreeg in de slotfase een paar goede mogelijkheden. De Bruijn bood De Graaf een bijna niet te missen kans, maar de schaduwspits schoot snoeihard op de doelman. Een vrije trap van Remco Boogaard ging net naast. En vlak voor tijd stuitte De Graaf na een mooie actie wederom op de doelman, waardoor het 2-0 bleef.

Zondag spelen de Zwaluwen thuis tegen AGSV, de derde promovendus in de vierde klasse.