Sportvereniging De Koog

De Koog onderuit tegen Dess

Vanwege het ontbreken van een verslaggever ter plaatse, volgt hier een samenvatting van de wedstrijd van trainer John Dobma.

In de eerste helft hebben we een goed positiespel laten zien, we creëren hierdoor een aantal serieuze kansen. Op aangeven van Marlon Zijm neemt Fotoqui Camara de bal op zijn borst aan, draait weg bij zijn tegenstander en schiet hoog binnen: 0-1
DESS is vooral gevaarlijk bij dode spelmomenten, waar wij niet adequaat op reageren. Tegen het einde van de eerste helft creëren wij weer een kans die jammer genoeg niet wordt verzilverd.
Daarentegen schakelt DESS snel om en komt op 1-1
Tegenvallers waren het geblesseerd uitvallen van Alex Daalder en Bennie Bakkenes.

In het begin van de tweede helft komt Camara weer in scoringspositie maar zijn inzet gaat mis bij de tweede paal. De omschakeling van aanval naar verdedigen loopt nog niet zo als het moet en daar maakt DESS dankbaar gebruik van: 2-1
Jesse Blaauboer verliest de bal op het middenveld en probeert dit goed te maken door middel van een overtreding waarbij hij terecht rood krijgt te zien. In de tweede helft kwam Robin Schoo in de ploeg en ook hij kreeg zijn moment om te scoren. Een voorzet ging net aan de ranke aanvaller voorbij.

De 3-1 viel door een welgemikte voorzet van een speler van de ploeg uit Benningbroek, die vervolgens prompt achter doelman Eddy Witte belandde.

We moeten met het aantal kansen wat we krijgen eerder afstand doen van onze tegenstander. Dat zagen we vorige week ook al tegen Callantsoog. Ook een aandachtspunt is het omschakelen, dat moet beter. Volgende week kunnen we ons thuis revancheren tegen HOSV uit Opmeer. Aanvang 14:00 uur

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 15 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2