De Koog: Archieffoto: Willem Sangers
De Koog: Archieffoto: Willem Sangers

Dit artikel is geschreven door
Sportvereniging De Koog

Sportvereniging De Koog. Programma, uitslagen en standen op http://www.svdekoog.info

De Koog wint eerste competitiewedstrijd

Sport

Het elftal uit de badplaats heeft op eigen veld goede zaken gedaan. Aan de Boodtlaan werd het 3-1 in het voordeel van de Kogers.

Ondanks een handvol geblesseerden/afwezigen is het team onder leiding van trainer John Dobma en begeleider Richard Verhoef het seizoen goed gestart. In het eerste bedrijf creëerde De Koog al een handvol kansen en wist het ook tot scoren te komen. Bart-Jan Grisnigt was de oplettendste bij een scrimmage in de doelmond: 1-0. Robin Schoo was een aantal keer dichtbij een doelpunt, maar steeds was daar een been of hand van een tegenstander, die dat wist te voorkomen.

De Koog was soms wat slordig maar domineerde de wedstrijd en overklaste de tegenstander bij vlagen. Opponent Callantsoog was niet naar Texel gekomen om de kaas van haar brood te laten eten en vocht voor wat het waard was. Een moment van onachtzaamheid in de Koger defensie zorgde ervoor dat Callantsoog op gelijke hoogte kwam. De behendige spits van Callantsoog was attent bij een hoge bal en schoot vervolgens langs keeper Eddy Witte: 1-1

Lang konden de gasten hier niet van genieten, want Robin Schoo maakte tien minuten voor rust de tweede Koger treffer: 2-1 Na de thee werd er door beide elftallen onzorgvuldig omgesprongen met het balbezit. Veel passes kwamen niet aan en veel spelers waren nog aan het zoeken naar de juiste vorm. Alex Daalder maakte het laatste en mooiste doelpunt van de middag. Van een meter of twintig wist de lange speler genadeloos de bal in de kruising te poeieren: 3-1

Tegen het einde van de wedstrijd gaf de scheidsrechter nog een penalty voor de overkanters. Deze strafschop werd door Eddy Witte op de lat gekeken, waardoor De Koog niet meer in de problemen kwam. De ingevallen Fotoqui Camera wist met een paar fraaie acties zijn tegenstander in de luren te leggen maar zijn schoten gingen net over of vlak naast. Eindstand: 3-1. Trainer John Dobma: Ik heb vandaag goede dingen gezien, waar ik van genoten heb. We hebben alleen de tegenstander wat te lang in de waan gelaten dat hier wat te halen viel. Een hoop kansen hebben we vandaag gecreëerd dat is mooi, maar daar moeten er meer van binnen geschoten worden. Uiteraard is het resultaat gewoon goed, en moeten we niet zeuren.

 

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 12 uur geleden 10
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 14 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30