Vlnr Kersten, Mooij, Kuipers
Vlnr Kersten, Mooij, Kuipers

Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

één van de gezelligste golfclubs van Nederland

Livique maandbeker, topwedstrijd

Sport

Antoine Kersten, Wilfred Mooij en Daphne Kuiper winnen zondag op De Texelse overtuigend in perfecte omstandigheden. 

Alle seinen staan op groen zondagochtend op De Texelse. De regen van de voorgaande nacht zorgt voor een goede "bite" op de greens. De sponsor Livique, de nieuwe interieurspecialist in De Koog van Casper Schiphorst, legt iedereen in de watten met kwaliteitsgolfballen en schitterende prijzen. De zuidwester waait fiks maar constant en de voorspelde regen blijft zoals altijd uit. De ongunstige weersvoorspellingen zorgen er wel voor dat alleen de gemotiveerde golfers aan de start verschijnen en alles tezamen maakt dat een geweldige wedstrijd die in vier en een half uur wordt afgewerkt.

In categorie 3 weet alleen Jan Bloem (30), onder andere met de Neary, nog aan te haken bij twee ontketende dames. Agnes van Rijkom (34) en Daphne Kuiper (36) zitten in dezelfde flight. Agnes rondt de eerste negen in een overweldigende 22 punten, Daphne doet het zelfs nog een puntje beter. De tweede negen blijkt taaier als de dames beseffen dat ze in een onderlinge "matchplay" verzeild zijn geraakt. Iedere slag zet ze aan het denken. Daphne neemt een voorsprong maar maakt het nog spannend als ze op 18 zowel het water als de bunker vindt. Onverschrokken uit het zand, en afsluiten met een ronde van 36. Een eerste hoofdprijs voor Daphne, er zullen er ongetwijfeld meer volgen.

Wilfred Mooij aanschouwt het gevecht van de twee als derde speler in de flight. Hij komt echter uit in categorie 2 en gebruikt de inspirerende swings van de kemphennen om het hele veld van de 2de categorie te vermorzelen. Anita Hiemstra (31) en Jos Bosma (31) doen verwoede pogingen aan te haken maar het mag niet baten. 7 punten voorsprong voor Wilfred! En dan ook nog in het clubhuis klagen over een paar gemiste putjes......

De koningsklasse noemt wedstrijdleider Martin Siebeles de 1ste categorie tijdens de prijsuitreiking. Dat is ongetwijfeld te veel eer maar Antoine Kersten (71) komt vandaag aardig in de buurt. Een onnodige bogey op 6 wordt rechtgetrokken met een birdie op 8. En hole 9 kost een slagje teveel als de bries dwars op de green de spin in de bal uitvergroot. De wind vol in het gezicht op de uitdagendste holes van de 2de negen, schrap zetten dus. De mooiste drive van de dag op 13, en een goede 2de bal, maar dan glijdt de approach de bunker in. Antoine besluit iets nieuws te proberen en doet een poging de bal eruit te chippen. Zonde, nooit meer doen, dubbel bogey. 
Herbert de Geer (73) haalt alles uit de kast om de parkeerplek te behouden en levert een prima kaart in, net niet genoeg. Kevin van Zuilekom (75) komt ook met 1 bal rond, maar moet zijn bal wel uit de sloot op 18 vissen, en dat is fataal.
Antoine laat even zien hoe 18 wel gespeeld dient te worden, drive over de megabunker, en dan je tweede bal niet zien liggen omdat deze voorbij de vlag de green op gerold is. Birdie nummer 2, en de titel.

Eervolle vermeldingen:
Birdies van Els de Ridder, Herman Lauers, Adriaan Berghauser Pont, 2x Casper Schiphorst en als genoemd 2x Antoine Kersten.
Longest Marijke de Beer-Dogger en Antoine Kersten
Neary Els de Ridder en Jan Bloem

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2