Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Dansen haar passie

Cultuur

Dansen is haar leven en het overbrengen van haar vaardigheden op anderen is een belangrijk onderdeel daarvan. Whitney Valk van dansschool House of Dance is weer op zoek naar nieuwe leerlingen voor de lessen die ze geeft in De Wielewaal in De Waal.

Ze gaat lessen geven op iedere maandag en vrijdag, waarbij het seizoen begint vanaf twee september. Het aanbod aan dansen is enorm: hiphop, dancehall, high heels class, modern jazz, ballet, algemene dansvorming, peuterdans, kidsdance, zumba en hiphop cardio. "Al vanaf twee jaar kan men terecht, maar ook volwassenen zijn natuurlijk van harte welkom", vertelt ze. Wie Whitney zegt, zegt dansen. Ze groeide op in Dansschool Corma in Den Helder, de dansschool van haar ouders. Ze wist al snel dat ze een dansopleiding wilde doen, en niet zomaar één. In 2012 is ze afgestudeerd aan dansacademie Lucia Marthas in Amsterdam, ook wel bekend van het tv-programma 'Fame Academy'. Zij is een allround danseres. "Het waren vier zware jaren, helemaal aan het begin toen ik nog thuis woonde. Ik ging om half zes 's ochtends de deur uit en was om half elf 's avonds terug. Toen ben ik op kamers gegaan." Ondanks dat opleiding is afgerond, heeft de danseres het alles behalve rustig. Naast de dansschool in Den Helder en de lessen op Texel danst ze zelf ook nog actief in shows. Omdat ze meer lessen gaat aanbieden heeft ze meer docenten in dienst genomen. "Het is soms best hectisch, maar ik ben nog jong en bovendien doe ik het niet alleen." In Den Helder wordt ze ondersteund door de Texelse Ivy Bakker.


Zij is 2013 naar Den Helder gegaan om les te nemen van Whitney Valk. Ivy zit in maar liefst twee wedstrijdteams '2Crew4You' en '2Hard2Handle'. Op Texel geeft naast Whitney, Cassandra Lesley les die in 2013 afstudeerde aan de opleiding Nova Dans te Haarlem. "We hebben er weer enorm veel zin in. Het is geweldig om je passie over te dragen aan jongeren. Mijn broer gaf in het verleden al lessen in De Waal en zo ben ik daar ook terecht gekomen. Het is voor ons een geweldige locatie, ook omdat we meerdere studio's hebben. Voor kinderen die wat jonger zijn is het niet mogelijk om alleen met de boot naar Den Helder te komen en voor mij is het wel mogelijk om naar Texel te komen. Dus die keuze was snel gemaakt." Inmiddels is ze een jaar bezig en steeds meer Texelaars weten de weg naar House of Dance te vinden. "Dat is natuurlijk prachtig. We doen erg ons best en de kwaliteit is hoog. We zijn ook constant bezig om onszelf te blijven ontwikkelen. We leren nog steeds ieder jaar bij. Dat moet ook, want dansen is een sport die zich constant ontwikkelt. Als je dan steeds hetzelfde blijft doen, wordt het al snel saai." De kroon op haar werk tot nu toe is de grote "House of Dance-eindshow" die dit jaar werd gehouden in De Kampanje in Den Helder. Hier stond ook de Texelse groepen op het podium. Dat moet een jaarlijkse gebeurtenis worden. Het was heel spannend om te organiseren, en dan is het heel gaaf als het lukt. Ik heb alleen maar positieve reactie gehad. Geweldig. 2 en 5 september heb ik open week dus zijn alle lessen gratis en dus vrij om mee te doen, de week daarna start het reguliere rooster", besluit ze.


De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 1 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3