Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Amazones strijden om clubkampioenschap 2016

Sport

Met hoge scores wist Priscilla Noorlander afgelopen zondag tijdens de clubkampioenschappen de titel 'clubkampioen dressuur paarden - federatie' op haar naam te schrijven. Met Gentleman, gefokt en in eigendom van Cees Kikkert, liet zij 205 en 208,5 punten noteren in de klasse M1.

Hoge punten bij de paarden waren er ook voor Marilyn Stroo-Brouwer en haar merrie Sylvona. Zij kwamen uit in de klasse B en pakte in de eerste proef de eerste prijs met 200,5 punten. In de twee proef mocht ze eveneens het oranje lint ophalen met 200 punten. Bij de federatie-pony's ging de kampioensbeker naar Noor Witte met haar pony Rapheal die ook monsterscore's wist neer te zetten. In de eerste proef reed zij naar 211,5 punten en in de tweede proef 210 punten. Ze werd hierbij op de hielen gezeten door Hannah Ipenburg en Pink Lady, zij scoorde 209 en 207,5 punt en tweemaal een tweede prijs.

Een mooi resultaat was er ook voor Bea Dekker- Van den Brink met Denver S.T.V. In de eerste proef pakte zij haar laatste winstpunt om te mogen promoveren naar de klasse M1. 's Middags werd er een springparcours opgebouwd om in deze discipline om het clubkampioenschap te strijden. Sabine van der Wal startte met haar pony in de paardenrubriek omdat Van der Wal inmiddels 18 jaar is geworden. Ondanks dat dit een grotere uitdaging is won Van der Wal met overmacht. In het eerste parcours tikte haar paard Maxima 1 balk naar beneden maar de hoge stijlpunten van 72 punten weerhielden haar niet van het hoogste podium. In de tweede rond wist Van der Wal met Maxima zelfs foutloos te blijven en verdiende daarmee de wisselbeker.

Skye Brouwer en haar B-pony Starlight waren goed op dreef in de klasse B. Met maarliefst twee foutloze rondes, 72 en 76,5 punt voor de stijl liet zij de concurrentie ruim achter zich. Ze nam twee eerste prijzen en de kampioenstitel in ontvangst. Floor Witte ging aan de leiding bij het niet-federatie springen waarbij pony's en paarden het tegen elkaar opnamen. Huisman en haar D-pony Topper kwamen uit in de BB en wisten twee rondes foutloos te blijven. Met stijlpunten van 69,5 en 71,5 noteerde zij de hoogste score. Goed voor twee eerste prijzen en het clubkampioenschap.  

Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 1 uur geleden 1
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 2 uur geleden 3
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 19 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15