Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Texelaars strijden om bedrijfsbokaal tijdrit

Aankondiging

Als vast onderdeel van het Nederlands kampioenschap tijdrijden voor vrije renners en ligfietsers strijden medewerkers van Texelse bedrijven zaterdag 3 september om de felbegeerde bedrijfsbokaal.

De strijd om de bedrijfsbokaal is een bijzondere belevenis, waar de liefhebbers al weken naar uitkijken. Geen wonder, want wat is er mooier dan meedoen aan een wedstrijd waarin ook de crème de la crème van de Nederlandse (amateur)wielersport haar krachten meet? Het sportieve motto 'meedoen is belangrijker dan winnen' gaat dan ook hand in hand met de wil om topprestaties te leveren.

Texelse bedrijven (of vestigingen van bedrijven) die in aanmerking willen komen voor de bedrijfsbokaal, dienen ten minste drie sportieve medewerkers af te vaardigen. Elke deelnemer rijdt de tijdrit individueel. Aan de finish worden hun tijden bij elkaar opgeteld. Een team mag uiteraard ook meer leden tellen. In dat geval gelden de tijden van de drie snelste medewerkers.

Het parcours meet 29 kilometer, de eerste renner gaat om 13.00 uur van start bij de jachthaven in Oudeschild. De tijden worden geregistreerd met behulp van MyLaps-transponders. Wie zelf niet zo'n transponder heeft, kan er voor de duur van de wedstrijd een huren. Deelname aan de tijdrit kost €12,-. De huur van een transponder bedraagt €3,-.

Aanmelden is tot zondag 21 augustus mogelijk via de website van Wielersport Texel: www.wstexel.nl Voor informatie kan contact worden opgenomen met Dirk Vinke, tel. 0222-313814.

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 20 uur geleden 10
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 22 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30