Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Beach Food Festival op strandje Waddenhaven Texel

Aankondiging

Op het strandje bij Waddenhaven Texel in Oudeschild wordt vandaag en morgen het eerste Beach Food Festival gehouden. 

Texelse en 'overkantse' koks koken, bakken en braden op deze bijzondere locatie. Het Beach Food Festival is de vertaling van een zilte picknick: met de voeten in het zand en op een ongedwongen manier genieten van lokale producten. Een festival om verantwoord je tanden in te zetten  Omringd door strandhuisjes, zitzakken en parasols staan in totaal zestien foodtrucks en mobiele keukens rondom het strandje. Dertien ervan zijn afkomstig van ons eigen eiland. Bijzonder is dat veel Texelse chef-koks speciaal voor de gelegenheid een mobiele keuken bouwen. Zo heeft onder meer Ronald Kroon van restaurant De Kroontjes in De Koog de handen uit de mouwen gestoken en samen met zijn team een oude vrachtwagen omgetoverd tot een mobiele keuken. "Wij willen een nieuwe uitdaging aangrijpen en laten zien dat culinair eten ook op een laagdrempelige manier lekker kan zijn. De locatie en opzet van het Beach Food Festival lenen zich er perfect voor.

Voor Rob Sanders van Brasserie TX is het Beach Food Festival ook een primeur; zijn food caravan is net klaar en hij staat dit weekend voor het eerst de verse pasta's met zeevruchten in zijn mobiele keuken te koken.

Naast alle lokale keukens kun je als bezoeker ook genieten van andere activiteiten. Zo kun je op vrijdag stand up paddelen bij TexelSup en swingen op de reggea beats van Rude Walkin'. Zaterdagavond vanaf 19.00 uur sluit de Texelse band  Gone to the Beach het evenement af. Mirakelz heeft een pop-up shop op het strandje, samen met De Sjop en het strandwinkeltje van Paal 12. En om te ontspannen kun je nog een heerlijke massage krijgen bij Reis naar jezelf. En heb je jouw festival liefde gevonden? Dan kun je bij het prieel van We Love Texel, ceremonieel trouwen met jouw tijdelijke of eeuwige liefde. Ook voor gezinnen is er genoeg te doen; krabbetjes zoeken bij de steiger, zandkastelen bouwen en vergeet ook met name niet het terrein richting De Compagnie. Hier vind je de waterspeelplaats, het speelwrak, een pannaveld, de krabbensteiger, barbecue plaats en de de Visserijhaven. 

De organisatie vindt duurzaamheid erg belangrijk. Niet op een 'grijzen wollen sokken' manier. Maar er is gezocht naar een praktische vertaling. Zo is al het gebruikte materiaal biologisch afbreekbaar en lokaal gehuurd. Daar waar mogelijk wordt gerecycled en alle ingrediënten zijn zoveel mogelijk van Texelse bodem of duurzaam gekweekt en/of gevangen. En achter de bar worden alleen lokale, biologische of ambachtelijke dranken geserveerd. Kortom, een festival om met je voetjes in het zand op een verantwoorde manier je tanden in te zetten!

Het tweedaagse festival is gratis toegankelijk, de keukens zijn open van 12.00 tot 22.00 uur. Het festival eindigt om 23.00 uur. Let op: Er wordt met uitsluitend cash betaald. www.beachfoodfestival.nl 

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 21 uur geleden 10
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 23 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30