Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Zware crash Ben Boersen op eerste dag autocross

Sport

Een zware crash van Ben Boersen is een domper bij een verder prachtige eerste dag van het Autocrossweekend van de MAB Club op de heilige klei van Eierland.

Onbedreigd leek Boersen in zijn Stockcar tijdens zijn laatste manche van de dag op de winst af te stevenen. Met nog slechts twee bochten te gaan toucheerde hij de muur om een paar meter via het dijkje gelanceerd te worden en hard over de kop te slaan. Onbevestigde berichten melden dat hij na de eerste klap het bewustzijn verloor, waarna hij vol gas over de dijk ging. Boersen is per ambulance (zonder sirene) naar het ziekenhuis gebracht. De familie laat weten dat het naar omstandigheden goed gaat. De gedachten gingen bij velen terug naar vorig jaar, toen zijn broertje Chris Boersen de muur in vloog en eveneens naar het ziekenhuis moest. Dit jaar hield Chris zijn auto op de baan en reed hij volop mee. Zo lag hij in zijn eerste manche op een keurige derde plaats, maar vanwege een technisch mankement zakte hij naar de vierde plek in de allerlaatste bocht. In de laatste manche van de dag haalde hij met zijn splinternieuwe wagen wel een derde plaats. 



Rachelle Veeger pimpt de auto van vriend Bart Schreurs (links) die meedoet bij de Bangerstocks. Het mocht niet baten, de auto hield er mee op.

De eerst dag werd onder ideale omstandigheden verreden en het ging er ruig aan toe. In alle klassen werd op het scherp van de snede gestreden. Om welke klasse het ook ging, er waren regelmatig onderbrekingen. In de pits werd wel opgemerkt dat er vaak lang gewacht werd met de gele vlag op het moment van gevaarlijke situaties. Bij een manche van de Stockars vormden auto's op de baan een chicane. Het duurde nog twee rondes voor de gele vlag werd gewapperd. 

Al met al kreeg het publiek waarvoor het gekomen was: spektakel. Morgen is de tweede dag van het autocrossevenement. Aan het einde van de middag zullen de winnaars bekend zijn. De uitslagen in de krant van dinsdag, morgenavond op de website uiteraard al meer over de cross. Hieronder alvast een beeldverslag van dag 1. 



Dringen geblazen.

De commentatoren hebben het beste zicht van iedereen. 



Tegen de muur in de vrije standaard klasse. 

Menig wiel breekt af tijdens de race.

Chaos bij de Stockcars. 

Rodeo's klaar voor de start. 
 
Sleutelen tussen de manches door. 



Terwijl Ben Boersen wordt opgelapt, is Peet Boersen met de rest van het team alweer druk bezig om de wagen klaar te krijgen.

Elkaar helpen, een vast onderdeel van de cross, zoals hier bij de rodeo.

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 9 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45