De tweede dag van Sommeltjespop was wel een succes.
De tweede dag van Sommeltjespop was wel een succes.

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Sarasani Festival afgelast, kosten kaarten Waylon terugbetaald

Cultuur

Het bestuur van de Stichting Evenementen Texel (SET) maakt bekend dat het Sarasani festival – gepland op 2 en 3 september van dit jaar – niet door zal gaan. Er wordt geen vergunning verleend voor de uiteindelijk gekozen locatie aan de Nieuwlanderweg, in verband met een negatief advies van Natuurmonumenten.

Eerder vielen om verschillende redenen vier andere locaties af. "SET wilde heel graag een eerbetoon organiseren voor de cruciale rol die beatboerderij Sarasani heeft gespeeld in de Nederlandse muziekgeschiedenis. Jammer genoeg moeten die plannen voor 2016 in de ijskast." 

SET kreeg tot 11 juli de tijd om een nieuwe plek voor het evenement te selecteren. Op zo korte termijn bleek het niet mogelijk om een nieuwe geschikte locatie te vinden die op een acceptabele afstand van Den Burg gelegen is. "Nadat we vanwege de zeer slechte weersverwachtingen genoodzaakt waren het concert van Waylon op 1 juli af te gelasten, zal er een beroep worden gedaan op evenementenverzekering die is afgesloten. De afwikkeling daarvan zal nog geruime tijd in beslag nemen en de consequenties zijn nog onduidelijk. Toch heeft het bestuur besloten de kopers van toegangskaarten voor het concert van Waylon volledig schadeloos te stellen. Sponsors en kaarthouders worden door ons hierover geïnformeerd", schrijft SET in een persbericht.

Op deze manier komt een einde aan rumoerig eerste seizoen van de stichting. Bevrijdingspop vond geen doorgang, TexelPop trok weinig tot geen bezoekers en de eerste avond van Sommeltjespop verwaaide, daar komt nu de domper van het Sarasani Festival bij. 

Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 20 uur geleden
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen gisteren
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5
Afbeelding
Texelse Courant stopt samenwerking Spotta Algemeen 21 apr, 10:30 6
Storm op komst.
De Lezersfoto - Slecht weer op komst Algemeen 21 apr, 08:00
Afbeelding
Tweemaal dezelfde foto Historie 20 apr, 12:30 7
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #45 - Amalia Algemeen 20 apr, 10:30