De Texelhopper arriveert bij de Elemert in Den Burg.
De Texelhopper arriveert bij de Elemert in Den Burg.

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Texelhopper blijft tot 2018

Politiek

De Texelhopper rijdt door tot 2018. Dat maakte de provincie gisteren bekend middels een persbericht. De pilot met de vaste buslijn en de kleine busjes op Texel wordt verlengd  tot de start van de nieuwe openbaar vervoer concessie voor Noord-Holland Noord. Vanaf eind 2016, begin 2017 kan er ook met de OV-chipkaart worden betaald op de grote Connexxionbussen (lijn 28 en 828).

"Tot nu toe zijn de resultaten van de pilot met de Texelhopper veelbelovend. Het aantal reizigers groeit en de kostendekking is goed. Op basis van de Tussenevaluatie van 2015 is een aantal maatregelen genomen om de klanttevredenheid te verbeteren. Zoals de invoering van een gezinskaart en dagkaart (juni 2016). Ook vaart de bus niet langer mee op de boot. De klanttevredenheid wordt in de maanden juli tot en met september 2016 opnieuw onderzocht", stelt de provincie Het besluit van de provincie sluit aan op de reacties binnen de gemeenteraad die eerder al overwegend positief waren. Vanuit de samenleving kwam daarentegen weer veel kritiek op de Texelhopper.

"De gemeenschappelijke pilot Texelhopper van de provincie Noord- Holland en de gemeente Texel is bedoeld om te onderzoeken hoe het OV op laagbezette lijnen op een andere manier kan worden vormgegeven. Ontwikkeling in Regie, ICT en internet bieden nieuwe mogelijkheden om dit efficiënter te organiseren. De inzichten die worden verkregen met de Texelhopper bieden kansen in nieuwe OV-vormen en worden daarom meegenomen in de aanbesteding OV concessie Noord-Holland Noord 2018-2028. Na de aanbesteding zal blijken op welke manier de Texelhopper een definitief vervolg krijgt", licht de provincie de keuze toe. 

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 8 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 11 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 14 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 15 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00