Foto Waddenteam Texel
Foto Waddenteam Texel

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Update

Geen ronderecord, wel veel plezier en voldoening

Algemeen

Het is de windsurfers die vanmorgen vanaf paal 9 vertrokken niet gelukt een nieuw ronderecord neer te zetten. ''Maar het was wel een fantastisch rondje'', vertelt windsurfer Dennis Littel.

Littel, uit Ridderkerk en winnaar in 2014, ging na de start bij paal 9 vrij snel aan kop, onder meer met Texelaar Adriaan van Rijsselberghe. Hij bouwde zelfs een flinke voorsprong op. ''Op een gegeven moment dacht ik, waar is iedereen. Maar op de Waddenzee begon de stroming op te steken en kreeg ik mijn board niet meer goed op koers.'' Amado Vrieswijk kon beter overweg met de tegenstroom. Maar de twee windsurfers waren aan elkaar gewaagd, het bleef tot de laatste meters spannend. Uiteindelijk won Vrieswijk met een verschil van twintig seconden. Hij stapte na 2.31 uur aan land (snelste tijd vorig jaar 2.08 uur). Adriaan van Rijsselberghe eindigde als derde. De Texelaar kijkt met tevredenheid terug op het evenement, dat in een dag tijd werd georganiseerd. ''We wilden graag een mooie race, die iedereen zou kunnen volbrengen. Volgens mij is dat aardig gelukt.'' Niet iedereen overigens, pechvogel van de dag was Toine Verseput., De surfer en oud-volleyballer met Texelse roots die vorige week op Vuenta Ventura nog wereldkampien speedsurfen werd, kreeg al op 400 meter na de start materiaalpech en moest afstappen. ''Balen, maar het was wel een fantastisch evenement.''

Vorige bericht

Vanmorgen vertrokken 23 windsurfers vanaf paal 9 voor een recordpoging rond Texel.

Nadat de windsurfers door een gebrek aan wind tijdens de Ronde om Texel er niet in slaagden om rond het eiland te surfen, krijgen ze vandaag een nieuwe kans. Surfclub Texel organiseert deze clubwedstrijd. Het concept van de clubwedstrijd is duidelijk: hard varen en het eiland rechts houden. De omstandigheden zijn met 12 tot 15 knopen wind ideaal. De start was om 10.50 uur. 
Thijs van der Meer - wedstrijdleider clubwedstrijd Surfclub Texel: "De weersvoorspellingen zijn goed, zo niet ideaal. Een mooi constant windje en geen buien volgens de voorspellingen. Vandaag kan zomaar een hele snelle tijd opleveren maar los van de tijd is het al hartstikke mooi dat we vandaag kunnen varen."
Adriaan van Rijsselberghe - voorzitter Surfclub Texel: "De teleurstelling gister was toch wel groot. Zowel bij de mannen die niet gevaren hebben, als de mannen die wel een poging gedaan hebben. De voorspellingen voor vandaag waren goed. Als Surfclub Texel zijn we blij dat we vandaag met deze clubwedstrijd iedereen die naar Texel is gekomen om te windsurfen toch de kans kunnen geven om een rondje om het eiland te varen."

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 5 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 11 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1