Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Topacts op Sommeltjespop

Cultuur

Texel maakt zich op voor een act van een bijzonder kaliber. Over precies een week staat Waylon op de eerste dag van Sommeltjespop in De Waal. Waylon is de eerste Nederlander die tekende bij het wereldberoemde Motown platenlabel. Van jongs af aan was hij al gefascineerd door Country-muziek.

Het is na Bløf al de tweede artiest met groot allure in korte tijd. Het eerste album van Waylon, genaamd 'Wicked Ways', behaalt de platina status en ook zijn tweede album 'After All' doet het goed. Tijdens het Eurovisie Songfestival in 2014 wordt Waylon met Ilse DeLange, onder de naam 'The Common Linnets', tweede. Een unieke prestatie: de tweede plek is de beste prestatie van Nederland sinds 1975. De zanger, die menig vrouwenhart sneller doet kloppen, kwam na het Songfestival met zijn derde studio-album 'Heaven After Midnight'. Het was direct een succes, het album komt na zijn release meteen binnen op nummer 1 in de Album Top 100. 'Heaven After Midnight' is opgenomen in Nashville, de bakermat van de countrymuziek. De clip van leadsingle 'Love Drunk' is tevens in de Verenigde Staten opgenomen.

Waylon begint om 21:15 en wordt ingeluid door Heavy Light. Ze zijn veelvuldig gedraaid en live te gast geweest bij 3FM, Radio 538 en Radio 2, speelden in De Wereld Draait Door, Toppop3, zijn benoemd tot 3FM Serious Talent, Radio 2 Talent en werden met de eerste twee videoclips getipt op de officiele website van Coldplay. Reden genoeg dus om de eerste dag van Sommeltjespop te bezoeken.

De zaterdag

Op zaterdag dendert het festival door. De poorten gaan zoals gebruikelijk open om 12.00 uur. Dit jaar zal The Fuel, met oud-Texelaar Arjen Rienks in de gelederen om 13.00 uur dag twee van het festival muzikaal openen. Een feest belooft het optreden te worden van Pedestrians, een Zwitserse band die een spetterende combinatie van reggae, ska en pop brengt. Winnaar van meerdere lokale en nationale talentenjachten timmert de groep nu ook internationaal aan de weg. Tussen The Fuel en Pedestrians volgen steeds meer bekendheid krijgende bands Be Wilder, Sue The Night en Sunday Sun. Sommeltjespop wordt afgesloten door The Kik. Deze Haagse beatband, voormalig huisband van het tv-programma De Wereld Draait Door, is beïnvloed door The Beatles, The Kinks en andere legenden uit de jaren zestig. Sommeltjespop beleeft dit jaar zijn dertiende editie en is uitgegroeid tot één van de populairste evenementen op het eiland.

Entree (voorverkoop): vrijdag €20,-, zaterdag €10,- (onder 18 €2,50), een combiticket kost €25,- (onder 18 €20,-). De festivalkaarten zijn te bestellen via www.sommeltjespop.nl.


De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 4 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 7 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 9 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 11 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00