Bells of youth
Bells of youth

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

TexelPop garantie voor feestje

Cultuur

Het is bijna zo ver. Over precies een week begint TexelPop nieuwe stijl op het veld aan de Slingerweg in Den Burg tussen Stay Okay en zwembad Molenkoog. "De crème de la crème van de Nederlandse muzikale talentenvijver op een groot buitenpodium"

De poorten van het tweedaagse festival openen vrijdag al om 13.00 uur. Wat volgt is een gevarieerd programma met achtereenvolgens Paul's Basement, The Fuel, Anthony's Putsch, Friars en DIFF. De eerste dag wordt afgesloten met een show van Milkbar. De laatste band is het talentenstadium eigenlijk al ontstegen. Milkbar opende haar deuren met de debuutsingle 'Accident'. Het nummer werd in 2011 direct opgepikt door 3FM en was veelvuldig te horen in diverse televisieprogramma's en onder samenvattingen van Eredivisie Live. De band werd uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en debuteerde in De Wereld Draait Door. Voor de videoclip van Accident werd de melk aangeleverd door niemand minder dan presentator Jeroen Pauw. De single 'The Doctor' werd in 2011 gekozen als de leadermuziek van het KRO programma 'Inside Oud'. Tijdens 8 afleveringen was het nummer 'The Doctor' te horen op Nederland 3. Live maakte Milkbar veel vlieguren tijdens de Popronde, op festivals door heel Nederland, als support voor o.a The Deaf, 3FM Serious Request en op een stampend vol Museumplein tijdens de Uitmarkt. Maar al lang voor de slotact van de avond barst het feest al los met een breed scala aan muziek.

Hoog feestgehalte

Zo staat vanaf 20.15 DIFF op de planken. De organisatie omschrijft de band als "stevige rootsrock met een hoog feestgehalte. Elk festival waar DIFF speelt voelt als een gezellige stamkroeg, en elke kroeg voelt als een huiskamer." Bezoekers doen er verstandig aan om zo vroeg mogelijk naar het festival te komen. THE FUEL bijvoorbeeld brengt een dosis van HEAVY, BLUESY, SOUL, geïnjecteerde ROCK. Een eigentijdse sound met vintage gevoel. Op zaterdag kunnen de festivalgangers eerst uitslapen om uitgerust te beginnen aan dag twee van TexelPop. De zaterdag wordt om 14.00 uur afgetrapt door de Texelse band Goodbye Mosquito, bij velen wel bekend. De vier jonge bandleden hebben elkaar ontmoet in de kleuterklas en zijn van kleins af aan bezig met het maken van muziek.


Tip van de redactie

Aansluitend begint Project Bongo, verkozen tot tip van de redactie. Project Bongo is een vijfkoppige band uit Utrecht, beïnvloed door acts als: MGMT, Miike Snow en Two Door Cinema Club. De muzikanten van Project Bongo vonden op de Herman Brood Academie een klik door de gedeelde passie voor pop hooks en dance beats. Met de zomerse sfeer op het podium speelde Project Bongo al bij 3FM, in het voorprogramma van The Mystery Jets en won de Kei van Amersfoort. Met muziek die wat wegheeft van een mix van a-Ha en The Killers belooft dit een spetterend optreden te worden. Daarna volgen Radio Eliza, Blupaint en Storsky (Dit weekend de opening op PinkPop en later dit jaar op de Zwarte Cross). Het slotakkoord is aan Bells of Youth die onder meer al speelden in een uitverkocht Paradiso. "Ze maken popliedjes en delen vriendschap. Ze zijn punk op z'n Blondies en rock-'n-roll op z'n Fleetwood Macs", zo omschrijft de organisatie de slotact.

Tickets zijn hier te verkrijgen, meer info op www.texelpop.nl.

Gratis naar alle festivals?

Voor wie het nog gemist heeft, de Texelse Courant heeft een prijsvraag uitgezet. Er worden twee keer twee kaarten verloot. Deze combikaarten geven toegang tot alle drie de Texelse Festivals TexelPop,Sommeltjespop en Sarasani. Klik hier voor de prijsvraag.

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 7 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 12 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1