Riëtte Olthof
Riëtte Olthof

Dit artikel is geschreven door
Zomeravondconcerten Texel

De Zomeravondconcerten zijn méér dan een inspirerende internationale concertserie.

Zomeravondconcerten

Cultuur

In het Hoornder kerkje is dinsdag 7 juni het zomeravondconcert gegeven worden door Emma Roijackers (viool) en Riëtte Olthof (piano).

Emma studeert aan het Conservatorium van Amsterdam bij Ilya Grubert en won verschillende prijzen, onder andere bij het Prinses Christina Concours. Ze volgde masterclasses bij Jaap van Zweden en Emmy Verhey en heeft meerdere keren in het Concertgebouw in Amsterdam opgetreden. Riëtte Olthof groeide op op Texel en kreeg daar zowel viool- als pianolessen (onder andere aan de Artex Kunstenschool). Na een aantal jaren pianolessen gevolgd te hebben bij Rachel Vroom, studeerde zij verder aan het Utrechts Conservatorium bij Hans Eijsackers en daarna bij Frank van de Laar aan het ArtEZ Conservatorium Zwolle.


In juni van dit jaar zal ze de Masteropleiding afsluiten met een eindexamenconcert. Datzelfde examenprogramma zal deze 7e juni op Texel klinken. Het programma bestaat voor een groot deel uit werken voor solo piano: een fantasie en fuga van J.S. Bach, de grootse onvoltooide 'sonata Relique' van Franz Schubert en delen van de indrukwekkende pianosonate van Henri Dutilleux. Dit laatste werk is geschreven in 1948 en omvat toegankelijke melodietjes, jazzy harmonieën en een grootse slotkoraal. Emma zal het publiek een virtuoze sonate voor solo viool laten horen van de beroemde violist Ysaÿe, en tot slot zullen Riëtte en Emma samen twee van de betoverende Mythes van Karol Szymanowski ten gehore brengen. Het concert begint om 20.15u. Er wordt geen entree geheven, wel is er gelegenheid voor een vrijwillige bijdrage na afloop.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Algemeen 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2