Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Bioscoop

Twee nieuwe films in Cinema Texel

Cultuur

Twee nieuwe films doen hun intrede in Cinema Texel komende week. De eerste is Captain America: Civil War en de ander London Has Fallen, de opvolger van het succesvolle Olympus has Fallen met onder meer Morgan Freeman, Aaron Eckhart en Gerard Butler.

Marvels Captain America: Civil War

In Marvels Captain America: Civil War zien we Steve Rogers als leider van het nieuw samengestelde Avengers team met het doel om de mensheid te beschermen. Maar na weer een incident waarbij de Avengers betrokken zijn, grijpt de overheid in. Ze zet het team onder politieke druk waardoor ze onder toezicht van een gecontroleerd beleid te werk moeten gaan. Deze nieuwe situatie verdeelt The Avengers in tweeen: het ene team wordt geleid door Steve Rogers en zijn wil om met The Avengers de mensheid te beschermen zonder de bemoeienis van de overheid. Daar tegenover staat Tony Stark met zijn verrassende beslissing om de overheid te steunen. Kies een kant!

London has Fallen

London has Fallen, opvolger van het succesvolle Olympus has Fallen, is een bloedstollend actiespektakel met onder meer Morgan Freeman, Aaron Eckhart en Gerard Butler. Wanneer de Engelse premier onder verdachte omstandigheden dood wordt gevonden, gaan alle alarmbellen af. Zijn begrafenis blijkt de ideale plek om een aanslag te plegen en de wereld ligt plots in de handen van slechts drie personen: de president van de Verenigde Staten (Eckhart), zijn meest betrouwbare geheim agent (Butler) en een Engelse MI-6 agent (Charlotte Riley). Geheim agent Mike Banning (Butler) wordt opgeroepen om naar London te komen voor de begrafenis van de Engelse premier. Een terroristische organisatie is van plan een aanslag te plegen op alle aanwezige wereldleiders om daarna de wereld over te nemen. Mike moet samen met de president van de Verenigde Staten en een Engelse MI-6 agent alles uit de kast trekken om de terroristen te stoppen. Wat volgt is een spectaculaire achtervolging door de straten van London. Lukt het Mike om de wereld te redden?

Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 19 uur geleden 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 22 uur geleden 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 22 uur geleden
De toren van de Waalderkerk in de steigers.
ONDERHOUDEND Algemeen 16 apr, 14:10
Landschapsfotografie met een prachtige lucht
Zilveren Camera-expositie komt naar Texel Algemeen 16 apr, 10:30
Een van de twee schildpadden die in januari op Texel aanspoelden.
Schildpadden dood na technisch mankement Algemeen 15 apr, 17:15 8
De Texelstroom.
Tarieven van TESO per 1 mei omhoog Algemeen 15 apr, 11:54 73