Mies de Wilde-Stuurman en Hennie Zoetelief.
Mies de Wilde-Stuurman en Hennie Zoetelief.

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Koninklijke onderscheiding voor Hennie Zoetelief en Mies de Wilde

Divers

Hennie Zoetelief en Mies de Wilde-Stuurman zijn woensdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dat gebeurde tijdens een feestelijke plechtigheid in het gemeentehuis.

Hennie Zoetelief

Hennie Zoetelief ontving het lintje omdat ze al 51 jaar actief is op kerkelijk en muzikaal gebied. Sinds 1965 is zij organist bij de katholieke kerk van De Koog en invaller bij andere kerken op Texel. Zelfs toen zij voor studie en werk van het eiland af ging zorgde zij er voor dat zij vrijwel iedere zondag aanwezig was om bij de Heilige mis het orgel van de kerk in De Koog te bespelen. Vanaf 1993 tot 2003 speelde zij ook op het orgel van het verzorgingshuis St. Jan. Sinds 2002 speelt zij het orgel in de kerk van Den Burg. Ook bij uitvaarten, bruiloften en partijen kan men op haar rekenen. Vanaf 2010 tot heden is zij koren coördinator. Zij maakt de roosters voor de 6 koren en is contactpersoon tussen het bestuur en de koren. Ze zingt bij het dameskoor van Den Burg en begeleidt het rooms katholieke herenkoor Cecilia, dat staande de bijeenkomst een aubade ten gehore bracht. Verder speelt ze tuba bij Excelsior. Geroemd werden ook haar zorgzaamheid en betrokkenheid. Bij haar 50-jarig jubileum ontving ze van pastor Granneman de Gregoriusspeld. 


Burgemeester Uitdehaag speldt Hennie Zoetelief de koninklijke onderscheiding op. 

Mies de Wilde-Stuurman

Velen kennen Mies de Wilde Stuurman als lerares biologie op de OSG, waar zij van 1965 tot 1999 door haar bevlogen wijze van lesgeven leerlingen enthousiast maakte voor haar vak. Van 1999 tot 2013 was ze vrijwilligster bij de Mediatheek van de OSG, bij uitlenen van boeken, begeleiden van leerlingen en samenvatten van het tijdschrift Natuur en Techniek. Als vrijwilligster bij Natuurmonumenten verzorgt ze excursies in de eendenkooi van Spang. Zij vertelt over de geschiedenis van de eendenkooien, de bijzonder planten die daar voorkomen en vertelt hoe gezegdes zoals ''de pijp uitgaan'' en ''achter de schermen'' hun oorsprong vinden in het kooikersvak. Ze is bestuurslid van de Federatie van Doopsgezinde Zuster en Broederkring op Texel, zat in het bestuur van de Avondkring en hielp mee aan de vergaderingen en samenkomsten. Ze was voorzitter van de Nederlandse Bijenvereniging afdeling Texel en als vrijwilligster gastvrouw van de Oudheidskamer. In de wintermaanden helpt zij bij het verder inventariseren en beschrijven van de objecten van de Oudheidskamer. Verder is ze betrokken bij het Instituut voor Natuureducatie.


Burgemeester Uitdehaag speldt Mies de Wilde de versierselen op. 


Rooms katholiek herenkoor Cecilia bracht Hennie Zoetelief en Mies de Wilde een aubade. 

Landschapsfotografie met een prachtige lucht
Zilveren Camera-expositie komt naar Texel Algemeen 1 uur geleden
Een van de twee schildpadden die in januari op Texel aanspoelden.
Schildpadden dood na technisch mankement Algemeen 18 uur geleden 7
De Texelstroom.
Tarieven van TESO per 1 mei omhoog Algemeen gisteren 73
Livemuziek bij impossante beelden.
Film en muziek samen bij Jazz on the waves Algemeen gisteren
Afbeelding
medewerker planning gezocht 15 apr, 10:00
RPV Texel soorten reuma website
Uitnodiging RPV Texel Verenigingen 14 apr, 15:19
Afbeelding
Queen Must Go On! feest van herkenning Algemeen 14 apr, 12:30 15
Afbeelding
"Als we niets doen, gaat iedereen het voelen" Algemeen 14 apr, 10:30 13