Als alle organisaties die zorg leveren op Texel samenwerken, bereiken we het meeste!
Als alle organisaties die zorg leveren op Texel samenwerken, bereiken we het meeste!

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Adv.

Samen kunnen we de zorg op Texel verbeteren

Divers

De kranten staan er vol mee. Burgers moeten meer zelf gaan doen en langer thuis blijven wonen is de norm. Er zijn continu veranderingen in de zorg en dat is best ingewikkeld om bij te houden. Waar kunt u straks op terugvallen als u echt hulp nodig heeft? Voor uzelf, uw beste maatje, uw ouders of uw kind?

Texel Samen Beter is de Texelse coöperatie voor iedereen die nu of straks zorg nodig heeft, voor zichzelf of zijn/haar beste maatje. "Het is ons doel om samen goede en betaalbare zorg op Texel te realiseren", legt bestuurslid Marijke Bakker uit. "Als alle organisaties die zorg leveren optimaal samenwerken, bereiken we natuurlijk het meeste."

"Het invullen van de enquête is uiteindelijk misschien wel belangrijk voor uw eigen toekomst"
Om de zorg op Texel in kaart te brengen en te ontdekken waar de verbeterpunten zitten, is Texel Samen Beter benieuwd naar de mening van de gebruikers zelf: de Texelaars. "Welke behoeften zijn er aan zorg en welzijn op Texel? Wat is er goed geregeld? Wat gaat er mis en wat kan er eventueel beter? Allemaal vragen waar we graag antwoord op willen", aldus Marijke.



Uit een poll van de Texelse Courant in 2014 blijkt dat een grote meerderheid (70 procent) denkt dat er op zijn/haar oude dag niet voldoende (woon)zorg is.?
 

Enquête
Om die antwoorden te krijgen, heeft Texel Samen Beter een enquête opgezet. Een zeer complete vragenlijst waaruit meningen, ervaringen en ideeën over de zorg op het eiland naar voren zullen komen. Marijke: "Voor de betrouwbaarheid en compleetheid van de resultaten, is het natuurlijk belangrijk dat zoveel mogelijk mensen de enquête invullen. We willen alle Texelaars dan ook oproepen hier even de tijd voor te nemen. Het is een kleine moeite om een kwartiertje vrij te maken. Misschien is het uiteindelijk wel erg belangrijk voor uw eigen toekomst."

Invullen
Helpt u mee om de zorg op Texel te verbeteren? De enquête kunt u hier invullen. Liever een papieren versie invullen? Dat kan natuurlijk ook. Deze wordt aanstaande vrijdag (15 april) meegestuurd met de Texelse Courant. De vragenlijst is zorgvuldig opgesteld in samenwerking met de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Het zal ongeveer tien minuten tot een kwartier duren om de enquête in te vullen. De resultaten van het onderzoeken zullen naar verwachting in het begin van de zomer worden gepresenteerd.

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 23 uur geleden 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur gisteren
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30