Afbeelding
Aankomst op Sint Maarten
Blog

De grote oversteek

Divers

Water, water en nog meer water, 15 dagen op zee. De grote oversteek van Kaapverdië naar Sint Maarten. Vijftien dagen niet van het schip af kunnen, dat klinkt heel lang en saai maar ik heb me geen moment verveeld.

De ene dag had ik schooldag, de andere dag wachtdag. Dan draaide ik twee wachten van 5 tot 9 s'ochtends en van 5 tot 9 s'avonds. Tijdens de wachten vaar je het schip: sturen, zeilen hijsen of strijken, machinekamer checken, logboek invullen maar ook bijvoorbeeld brood bakken en de wc's schoonmaken. Ook heb je 1x in de tien dagen keukendienst. Dan zorg je met drie personen voor het eten en doe je alle afwas. Dat is hard werken, we hebben een hele kleine keuken en daar moet gekookt worden voor 40 personen.

Verder zijn er nog meer leuke dingen gebeurd: Sinterklaas kwam langs, en een paar dagen later ook Neptunus. Het is een traditie om gedoopt te worden door Neptunus als je voor de eerste keer over de evenaar vaart. Wij kwamen vlak langs de evenaar dus dat betekende: ingesmeerd worden met vieze prut en kaalgeschoren worden. (Het kaalscheren werd, ondanks de luizen, gelukkig overgeslagen.) Verder hebben we nog veel dolfijnen en vliegende vissen gezien, en soms zelfs een walvis. Dat was het meest bijzondere moment van de oversteek: ik stond aan het roer en toen kwam op 15 meter afstand van het schip een walvis uit het water gesprongen!

Ik was toch wel blij toen we eindelijk weer land in zicht hadden, want je mist het wel om even weg te kunnen uit die kleine ruimte en ook om te kunnen sporten. En nu zijn we in de Cariben, en zijn we de oceaan over gezeild!

Moor de Waal - School at Sea

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 12 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 15 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 17 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 19 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00