Afbeelding

Van het schip af

Divers

Tijdens onze School at Sea reis varen we niet alleen. Vorige week zondag gingen we de El Teide vulkaan op Tenerife beklimmen. Of tenminste, dat dachten we. De grote schoonmaak de vorige dag was niet helemaal goed gedaan. Daarom stuurde Martin de bus weg. Gelukkig konden we alles 's ochtends nog afmaken en werd de bus terug geroepen.

Om tien uur stapte iedereen met zijn volle backpack de bus in. Na een busreis van twee uur en een korte informatieve film over de El Teide begon de wandeling dan echt. De eerste twee uur liep iedereen vol goede moed over een vlak pad.

Op een bord stond dat we nog maar twee kilometer te gaan hadden tot de berghut. Dat viel reuze mee toch? Maar toen begon het echte werk pas. Het pad werd steiler, de zon feller en de lucht ijler. Je moest niet te veel naar boven kijken. Linker voet, rechter voet, adem in, adem uit en maar blijven doorgaan. Want het einde was nog lang niet in zicht. De groep had zich opgesplitst in kleine groepjes en langzaam kwam iedereen steeds dichterbij. Rond vijf uur waren we allemaal aangekomen in de berghut. Een enorme pan chili con carne werd naar binnen gewerkt en om acht uur lag (bijna) iedereen in zijn bedje.

Half vier. Iedereen werd wakker gemaakt en trok zijn warmste kleren aan om te vertrekken naar de top. Het doel: de zonsopgang meemaken op de El Teide. We merkten al meteen een verschil in de lucht. Het ademen werd bij elke stap zwaarder. In een lange rij, met iedereen een zaklampje op zijn hoofd, klommen we steeds verder naar boven. Eenmaal aangekomen op de top keek iedereen zijn ogen uit. Je kon heel Tenerife zien en daarom heen de zee.

Naast deze prachtige dingen waren er ook wat mindere puntjes: het stonk ontzettend naar rotte eieren door de zwavel en het was echt heel heel heel erg koud. Sommige hadden een slaapzak meegenomen en kropen daar lekker in. De rest was dood aan het vriezen. Ondertussen werd het uitzicht wel steeds mooier. Doordat de zon opkwam kon je steeds verder kijken en de lucht veranderde van roze naar oranje.

De terugweg was gelukkig minder zwaar. Doordat het nu licht was hadden we het gevoel dat we een hele andere route liepen. We werden opgehaald door de bus en daar konden we eindelijk zitten. Na een kwartiertje rijden was het helemaal stil in de bus want iedereen was in slaap gevallen. Het was een zware maar geslaagde eerste expeditie!

Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #45 - Amalia Algemeen 4 minuten geleden
Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 2 uur geleden
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 18 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen gisteren
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7