Afbeelding

Nog 5 dagen...

Divers

Beste lezer,

Hierbij dan mijn eerste blog! Hier ga ik vertellen over de zeilreis van 6 maanden die ik ga maken. Mijn naam is Moor de Waal, ik ben 15 jaar en ik woon in Den Burg. Het afgelopen jaar ben ik bezig geweest met maar 1 ding: School at Sea. Hiermee zeil ik met 33 andere leerlingen naar Midden-Amerika en terug. We hebben hiervoor zelf het geld bij elkaar verzameld. Meer informatie kun je vinden op mijn website.

Het was een lange selectieprocedure: aanmelding en motivatie maken, geld verzamelen, goede cijfers halen en een selectieweekend. Begin september hoorde ik het eindelijk: ik mag mee!!! Na een paar hele spannende uurtjes hopen dat de telefoon niet zou gaan was daar dan het mailtje dat ik definitief was geselecteerd!

En nu is het nog maar 5 dagen voor we vertrekken! Heel onwerkelijk dat ik straks gewoon 6 maanden van huis ben. Op mijn kamer ligt een groeiende hoop spullen die straks in een tas moet en dan in een klein hutje op de Regina Maris. We mogen maar heel weinig mee want er is gewoon heel weinig ruimte op het schip. Daar zie ik wel een klein beetje tegenop, maar voor de rest heb ik er superveel zin in!!!

17 oktober gaan we naar het schip. We blijven een week in Amsterdam liggen om eten aan boord te brengen, veiligheidsoefeningen te doen, elkaar te leren kennen en alvast een beetje te wennen aan het leven aan boord. En dan vertrekken we 23 oktober echt, naar de eerste bestemming: Tenerife!!

Om de paar weken zal ik hier een blog plaatsen. Over het zeilen, het maken van schoolwerk op een boot, hoe je voor 40 mensen eten kookt of hoe het is om met zo'n grote groep in zo'n kleine ruimte te leven. We hebben niet zo vaak internet maar ik ga wel proberen om jullie op de hoogte te houden! 

Afbeelding
Tweemaal dezelfde foto Historie 12 minuten geleden
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #45 - Amalia Algemeen 2 uur geleden
Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 4 uur geleden
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 21 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 19 apr, 10:15
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10