Groepsfoto bij paal 33
Groepsfoto bij paal 33

Dit artikel is geschreven door
Nikki Kooger

Vrijwilliger bij Stichting De Wielewaal

"Kicken zonder pilletje!"

Divers

Wow! De week zit er op, en wat hebben we allemaal genoten. In de afgelopen 7 jaar als vrijwilliger van de wielewaal heb ik vele vakanties mee gemaakt en deze week op Texel staat zeker in mijn top 3. Ik ga al vanaf mijn 17de mee met de wielewaal, dit doe ik altijd samen met mijn vader (Jaap Kooger). Meestal pakken we de auto en reizen we naar het zuiden van Nederland, maar voor dit jaar hebben we voor een thuis wedstrijd gekozen. In mijn blog van vandaag wil ik iedereen die geholpen heeft deze week tot een onvergetelijke vakantie te maken persoonlijk bedanken.

Voordat de vakantie van start ging hebben mijn vader en ik een weekplanning bedacht. We hadden zooo veel activiteiten in ons hoofd, dat we qua budget nooit rond zouden kunnen komen. Dit bracht ons op het idee om sponsoren te gaan zoeken, dit werd een groot succes!

Zoals in mijn vorige blog te lezen was kwamen we vorige week vrijdag aan op Texel. De overtocht van het busje en de 14 voetgangers is volledig gesponsord door de TESO, heel erg bedankt hiervoor!. Zaterdag hebben we een prachtige middag op het wad gehad met de TX 10. Wij willen de bemanning bedanken voor jullie sponsoring en de geweldige sfeer op de kotter. Mijn vakantiegangers hadden het vanochtend nog over het garnalen pellen in de bus, wat eigenlijke helemaal niet mocht haha.

Maandag was het tijd om souvenirs en ansichtkaarten te scoren in Den Burg. Iedereen heeft leuke herinneringen kunnen vinden, van een schapensleutelhanger tot een t-shirt met de tekst "Keep calm and enjoy Texel". Met onze tassen vol zijn we poffertjes gaan eten bij de Pofferglop op de groene plaats. Deze waren heerlijk, met poedersuiker en roomboter; iedereen zat te smullen. We willen dan ook graag het personeel bedanken voor de vriendelijke service en het mee denken. Erg bedankt voor de sponsoring van dit smulmoment!

Alle vakantiegangers hadden tijdens ons reisbureau aangegeven graag de roofvogelshow van Eureka te zien. Dit was dan ook de activiteit van dinsdag. Iedereen heeft een vogel op zijn hand gehad, dit was gaaf! Iedereen bij Eureka bedankt voor de interactieve show en jullie sponsoring! Vakantie is geen vakantie als je niet het strand op Texel hebt gezien en het liefst ook nog een keer uit eten. Wij hadden deze twee perfect gecombineerd, uiteten bij paal 33. Dit was gezellig, leuke sfeer en goed eten. Hierna nog even een foto momentje bij de vuurtoren en te bed.

Er was één vakantieganger die nog nooit in zijn leven had gevlogen, maar dit toch wel graag een keer zou proberen. Na het bellen van Jan Boyen werd deze droom werkelijkheid. Op woensdag ochtend werd Rik in een vliegtuigje getild voor een onvergetelijke rondvlucht boven Texel. Het eerste wat hij zei toen hij weer uitstapte was "dit was echt kicken zonder pilletje". Paracentrum Texel, ook namens Rik, heel erg bedankt voor de sponsoring en het mogelijk maken van deze vlucht!

Woensdag stond er nog meer op de planning. We zijn met een groep vakantiegangers naar de Texelse bierbrouwerij geweest. Als echte bierdrinker kan je deze kans gewoon niet laten liggen! Eerst kregen we een film over Texel te zien en leerde we meer over het brouwen van bier. Hierna mochten we allemaal de brouwerij bekijken, en wat waren de mannen onder de indruk. Na de rondleiding kreeg iedereen 4 glaasjes bier om te proeven. Heerlijk in het zonnetje met vuurbaak als de grote favoriet. Het duwen van de rolstoelen ging allemaal iets soepeler na de proeverij haha. Wij willen de Texelse bierbrouwerij bedanken voor de informatieve middag en de sponsoring van de rondleiding!

De week is super snel gegaan! Donderdag was het alweer de laatste dag, en je kunt Texel niet af zonder een bezoekje gebracht te hebben aan Ecomare. Met z'n alle naar het zeehonden voeren gekeken en de twee bruinvissen bewonderd. Veel deelnemers hadden voor deze Texel vakantie gekozen vanwege Ecomare, deze activiteit werd dan ook als super leuk beschouwd.

We willen iedereen bedanken die afgelopen dagen heeft geholpen met koken. Met de gesponsorde boodschappen van de Jumbo (Normaals bedankt!!) hebben de koks elke avond een heerlijk maal op tafel getoverd! Bedankt Marie-José, Mignon, Sil, Joke, Willem, Bianka, Erie, Nienke, Mirjam en Mats, ook voor het afwassen ;)

Het is op onze vakanties altijd een traditie om een klein aandenken mee te geven aan alle vakantiegangers en vrijwilligers. Een knuffel van een Texels schaapje is het geworden, en deze werden volledig gesponsord door Koot&Aercher in Den Burg, bedankt namens ons alle! Het schaapje staat inmiddels bij vele op de kast, want iedereen is vanochtend weer naar huis gegaan. Om 9 uur was het tijd om voor de laatste keer het wielewaal busje vol te laden en naar de boot te gaan. Gelukkig heeft de fietsen maker van Oosterend ook een grote bus, hij kwam om 9 uur aan gereden om alle bagage (tilliften, douche brancards en koffers) naar de boot te rijden zodat wij alles en iedereen in een keer mee konden nemen. Arie bedankt!

Wij danken de Triaan voor de super accommodatie. Met Zuid-Eierland als thuisbasis hebben we heel Texel ongeveer gezien in 6 dagen. Moe maar voldaan schrijf ik dit verhaal, het is prachtig om te zien hoe veel mensen voor ons klaar stonden deze week! Met mijn top vrijwilligers hebben we de vakantiegangers een onvergetelijke week gegeven, waar nog lang over gesproken zal worden. Vriendschappen en de liefde voor het eiland Texel zijn hier ontstaan.

Ik dank iedereen nogmaals voor jullie hulp en sponsoring, zonder jullie waren deze dagen op Texel nooit zo mooi geworden. Kortom, deze week was kicken zonder pilletje! 

Liefs,

Nikki 

Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 12 uur geleden
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 14 uur geleden
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 15 uur geleden 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5