Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Jesse & Jens

Twee scouts op de Wereldjamboree in Japan

Jesse en Jens naar de Wereldjamboree

Divers

Jesse en Jens gaan morgen naar de Wereldjamboree. Via deze blog vertellen ze over hun avonturen.

Ik ben Jesse Schoots. ik ben 14 jaar oud, zit op de OSG en na de vakantie start ik in 3 havo. Ik lees graag en veel, speel tennis en ik fiets veel.  Dit is mijn derde jaar van Scouting en ik ga morgen naar de Wereld Jamboree.  Dit is een unieke ervaring  en het lijkt me erg leuk om zo veel (30.000) verschillende mensen uit 120 landen te ontmoeten en Japan te ervaren en een hele nieuwe cultuur te leren kennen. We gaan met 1000 Scouts uit Nederland, die zijn verdeeld in 19 troepen van 36 deelnemers en 4 man leiding. ik zit in troep Gemaal Lely. We komen allemaal uit Noord- Holland.

Voorbereidingen wereldjamboree

Hallo ik ben Jens Koops. Ik ga morgen (maandag 20 juli) samen met Jesse Schoots naar de world scout Wereldjamboree in Japan. De Jamboree is een groot kamp waar 30.000 scouts bij elkaar komen (bijna het dubbele van het aantal inwoners van Texel) voor 10 spectaculaire dagen waarin er veel over andere culturen wordt geleerd en je veel nieuwe mensen leert kennen. Voor dat ik naar dit kamp toe ga, ga ik eerst nog 10 dagen rondreizen door Japan. Tijdens deze reis ga ik verschillende activiteiten doen en blijf ik bij een gastgezin slapen.

Vanuit Nederland gaan er 19 troepen van ongeveer 40 man mee naar Japan. Elke troep heeft een naam van een bekend gebouw in Nederland, mijn troep heet Gemaal Lely. Mijn troep bestaat uit 46 jeugd dee nemers en 4 leidinggevenden.

Nu mijn rugzak bijna is ingepakt komt alles toch wel heel dichtbij en komen de zenuwen wel een beetje opdagen. Ik heb ook kleine souvenirklompjes in mijn rugzak gedaan om op het kamp te ruilen voor spullen uit andere landen. Ik heb er heel veel zin in en ga de komende drie weken meer blogs schrijven van mijn avontuur in Japan.

We hebben 4 voorbereidingsweekenden gehad. De eerste drie waren met alleen onze troep, de vierde ook met 3 andere troepen. En 1 contingentskamp, dat was met alle troepen, met contingentsstaf en IST. 

Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 uur geleden 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 20 uur geleden 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 20 uur geleden
De toren van de Waalderkerk in de steigers.
ONDERHOUDEND Algemeen 16 apr, 14:10
Landschapsfotografie met een prachtige lucht
Zilveren Camera-expositie komt naar Texel Algemeen 16 apr, 10:30
Een van de twee schildpadden die in januari op Texel aanspoelden.
Schildpadden dood na technisch mankement Algemeen 15 apr, 17:15 8
De Texelstroom.
Tarieven van TESO per 1 mei omhoog Algemeen 15 apr, 11:54 73
Livemuziek bij impossante beelden.
Film en muziek samen bij Jazz on the waves Algemeen 15 apr, 10:30