Het was een gezellige tijd. Ik ga het nooit gaan vergeten.
Het was een gezellige tijd. Ik ga het nooit gaan vergeten.
Video

Adriaan van Liere: Het is voorbij, bedankt voor alles

Divers

Het zit er alweer op. Het is vandaag de dag dat ik mijn laatste weekblog schrijf voor de Texelse Courant. De tien weken, die begin februari nog op het programma stonden, zijn helaas op zijn eind gekomen. Mijn stage is dus voorbij en keer ik aankomende maandag weer terug naar school in het Friese dorp Drachten. Ik heb het erg leuk gehad dus is het nu tijd voor een terugblik.

Op 2 februari begon mijn stage. Op de eerste dag, nadat ik alles qua apparatuur had geïnstalleerd, kreeg ik vrijwel meteen de eerste 'grote opdracht'. Het was een interview naar aanleiding van een email van havenmeester genaamd Saskia Poelman. Zij had net een spannend avontuur achter de rug en dat was natuurlijk erg interessant voor de krant. Zij gaat vaak mee met een crew op een zeilboot. Dit keer ging het echter mis. Ze leed nabij de Bahama's schipbreuk en moest gered worden. Er volgden meer artikelen die week, waaronder de presentatie van een boekje van de 'eilandbinken' en de sneeuw die op donderdag 5 februari op Texel viel.

Daarna vlogen de weken razendsnel voorbij en kwamen er tussendoor ook grote artikelen van mij in de krant, zoals een halve pagina over de stand van zaken bij de voetbalploegen op het eiland, een hele pagina over De Waal, waar ik woonachtig ben. Ik ben daar grotendeels opgegroeid en weet wel te vertellen hoe het is om in het kleine dorp te wonen. Het is erg fijn wonen, maar eerlijk gezegd, blijft Oudeschild toch mijn dorp. Ik ben daar de eerste zes jaar opgegroeid. Ik ken daar de meeste mensen en heb daar bijna mijn hele basisschoolcarrière gevolgd. Groep zeven en acht volgde ik op de Kompasschool in Den Burg.



Deze foto van Corrie de Jager behoorde bij het openingsverhaal dat over de activiteiten in het dorp de Waal ging. 

De voltooide stageweken konden doorgestreept worden en ik maakte verslagen van onder meer Het FIFA 15-toernooi op De Krim, het Texel'94-Krimtoernooi en aankondigingen van het Nietgeringtoernooi en Texel'94 - Spakenburg. Texel'94 tegen - Spakenburg was een mooie belevenis. Natuurlijk vond ik het knap dat Texel'94 de Spakenburgers bij de strot greep en in de eerste helft zelfs verzuimde 2,3 of zelfs 4-1 voor te staan. Het was die wedstrijd echt duidelijk dat die gezegde nog bestaat. 'De ene ploeg de kansen, de andere de doelpunten. Zo was het ook, want vlak voor rust stonden de Blauw-witten met 1-2 voor. In het tweede bedrijf was het foutenfestival van de thuisploeg begonnen. Gezien het wedstrijdbeeld was de 1-5 uitslag erg geflatteerd, want ondanks de fouten vocht Texel'94 voor wat het waard was. 



Glenn Visser bereidde zich voor op het FIFA 15 toernooi die op 25 februari jongstleden plaatsvond.



Foto van de wedstrijd tussen Texelse selectie en Qabala uit Azerbeidzjan van Het Texel'94 Krimtoernooi.

 

Ik heb in mijn stageperiode ook veel gefotografeerd, vaak voor de krant, soms voor mij zelf. 


Portret van Jan van Beek die sprak over de toekomst van de club SV De Koog.





Landschap foto's die ik gebruikte voor de Lezersfoto en/of mijn blog.

Natuurlijk staat Texel ook in het teken van 600 jaar stadsrecht. Ook bij de krant wordt hier veel over geschreven. Onder meer heb ik een bonbon mogen proeven. De voorlaatste week (vorige week dus) van mijn stage werd de vrijdag krant een ''Adriaankrant''. Ik had veel stukken, waarvan drie grote artikelen in de krant staan. Al met al is dat dus een prima afsluiting van mijn stage week. In die laatste week hield ik mij naast de krant ook bezig met het afronden van schoolwerk, waaronder een selfiefilmpje, hier onder kunt u het filmpje bekijken. Ik noemde het filmpje ''Stafie'' een mix van stage en selfie. Ja hoe kom ik er toch op. Terugkijkend op mijn stage krijg ik toch een brok in mijn keel als ik besef dat het nu na vandaag toch echt afgelopen is. Ik heb een geweldige tijd gehad, veel mogen doen, geleerd en gelachen. Het is helaas voorbij. Ik ben dan wel een Texelaar, maar aangezien ik mijn opleiding volg in Friesland neem ik met deze zin toch afscheid in het Fries: Dankewol en oant sjen. 

Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 16 uur geleden
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 19 uur geleden
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 20 uur geleden 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5