De mooie foto van de slufter maakte ik bij De Slufter.
De mooie foto van de slufter maakte ik bij De Slufter.

Heen en weer vliegen als 'stormwatcher'.

Divers

Ik heb deze week veel gedaan en meegemaakt. Van storm tot aan een demonstratie van een nieuwe vuilniswagen, het hield allemaal niet op. 

Mijn Texelse stageperiode loopt al een aantal weken op volle toeren en begon maandag met een bomvol schema. Niet alleen deze dag stond vol, maar uiteindelijk bleek ook de rest van de week een vol schema te krijgen. In ieder geval was de maandag weer het vullen van de krant en had ik diverse afspraken staan. Zo moest ik in de ochtend naar de Rabobank. In de bank werden de eerste koffiekaartjes in het teken van 600 jaar stad uitgereikt aan de familie Zwetsloot. Daarna terug naar de redactie om het artikel te schrijven om vervolgens weer op pad te gaan. Mijn collega had zijn handen vol en vroeg of ik de foto voor zijn artikel over de tattooshop Bring it on wilde maken. Dat wilde ik wel dus ging ik op pad. Over het resultaat van de foto was ik wel tevreden. Ik leverde foto af aan mijn collega en ging door naar mijn volgende afspraak. Een interview met een brouwer van Texels bier. Daarna nog een voetbalwedstrijd gekeken op het Texel'94 veld. Daar speelden zowel de C1 als de B1 een oefenpot tegen FC Dallas TRI uit Amerika. 

De dinsdag was stormdag. De Westerstorm hield Texel, maar ook de rest van Nederland in zijn greep. Nou, dat was mij een storm zeg. Er werd zelfs windkracht elf gemeten. Ik had het die dag ook erg druk. Ik moest drie artikelen schrijven. De eerste artikel was een verslag van de jeugd van Texel (B1 en C1) die tegen FC Dallas TRI (U-15 en U-18) speelde, daarna volgden ook twee interviews waarvan ik nog een artikel van moest schrijven. Tussendoor werd ik op de redactie benoemd als stormwatcher. Die naam vond ik wel leuk dus ging ik met de auto naar zowel De Slufter als de haven van Oudeschild om te kijken of het volgelopen was met water. Bij De Slufter parkeerde ik mijn auto en ging via de trap naar boven om het uitzicht van de duinen en de zee te bekijken. Naja duinen, als het volgelopen is met water heb je niet veel duin meer over, maar goed, eenmaal boven gekomen moest ik mij goed vasthouden. De kracht van de wind was zo sterk dat ik als ik mij niet vast greep zo achterover de trap weer af zou gaan. Laten we over de gevolgen daarvan maar niet gaan praten. De eerste twee keren had ik pech, maar was de derde keer scheepsrecht.

De rest van de week werd het weer wat rustiger, naja rustiger, het waaide nog wel hard en de krant moet natuurlijk vol. Woensdag was het mijn gemaakte artikelen nalezen en een foto maken die bij het interview over de Texelse Bierbrouwerij hoort. Donderdag was het de krant vol krijgen op de welbekende deadlinedag en hield ik mij vandaag bezig met de rubrieken: 'De Lezers foto', 'De Texelse week in een Notendop' en mijn blog. 

(Adriaan van Liere)

Afbeelding
Texelse IJsboerderij Labora zoekt ijsbereider m/v Algemeen 54 minuten geleden 1
Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een weekend-/vakantiehulp 1 uur geleden
The Promised Land vertelt een stukje Deense geschiedenis van de 18e eeuw.
Kong en Godzilla strijden zij aan zij Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 4 uur geleden 2
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 5 uur geleden 5
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 22 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06