Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Christopher van Hien

Christopher van Hien

Volop films tijdens het paasweekend in Cinema Texel

Divers

Deze week gaan er maar liefst 3 films in première en komt er 1 nieuwe film naar Cinema Texel. Vin Diesel, Paul Walker en Dwayne Johnson zijn opnieuw samen te zien in de hoofdrollen van Fast & Furious 7. In de film Home proberen buitenaardse wezentjes genaamd Moefs de aarde te veroveren. Home is de nieuwe animatiefilm van de makers De Croods en Hoe Tem Je Een Draak. Na een succesvolle musical en tv show draait vanaf deze week ook de film Bloed, Zweet en Tranen in de bioscoop. Bloed, Zweet & Tranen is een oprecht, emotioneel en humoristisch verhaal over het bewogen leven van André Hazes. Woensdag draait de film Still Alice in Cinema Texel. Still Alice is een hartverscheurend en inspirerend portret over een onafhankelijke, sterke vrouw die worstelt om verbonden te blijven met de persoon die ze ooit was.

Fast & Furious 7 (Tickets)
Vin Diesel, Paul Walker en Dwayne Johnson zijn opnieuw samen te zien in de hoofdrollen van Fast & Furious 7. James Wan regisseert dit nieuwe deel uit de succesvolle filmreeks waarin ook Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Chris ´Ludacris´ Bridges, Elsa Patakay en Lucas Black terugkeren. De cast wordt versterkt door internationale sterren Jason Statham, Djimon Hounsou, Tony Jaa, Ronda Rousey en Kurt Russell. Neal H. Moritz, Vin Diesel en Michael Fottrel keren terug als producenten van deze film geschreven door Chris Morgan.

Bloed, Zweet & Tranen (Tickets)
Bloed, Zweet & Tranen vertelt het verhaal over het bewogen leven van André Hazes. In deze emotionele, aangrijpende en humoristische film worden de drie belangrijkste fases uit zijn leven belicht; zijn rauwe jeugd en de ontdekking op zijn 8ste door Johnny Kraaykamp op de Albert Cuypmarkt in de jaren '60, zijn vriendschap met producer Tim Griek en zijn doorbraak in de jaren '80 met hits als Zeg Maar Niets Meer, Een Beetje Verliefd en Ik Meen 't en zijn moeizame laatste in 2004. In deze laatste fase voor zijn dood worstelt hij met zijn heftige verleden, zijn verslechterde gezondheid en de angst voor wat hem te wachten staat. Zal hij, dé volkszanger van Nederland, nog één keer schitteren in een uitverkochte Arena?

Home (Tickets 3D / Tickets 2D)
Als de aarde wordt veroverd door de Moefs, een buitenaards ras dat op zoek is naar een nieuwe thuisplaneet, worden eerst alle mensen naar een andere locatie gebracht. Maar terwijl de Moefs de planeet reorganiseren, slaagt het vindingrijke meisje Tip (Rihanna) erin om uit handen van de Moefs te blijven en krijgt ze gezelschap van Oh (Jim Parsons), een verbannen Moef. Tijdens hun bijzondere avontuur beseffen de twee vluchtelingen dat er meer op het spel staat dan alleen de verhoudingen in het universum.

Still Alice (Tickets)
Alice Howland, gelukkig getrouwd en moeder van drie volwassen kinderen, is een gerenommeerd hoogleraar taalkunde aan Harvard. Ze krijgt een enorme schok te verduren als de ziekte van Alzheimer bij haar wordt vastgesteld en ze zich beseft dat haar zorgvuldig opgebouwde leven drastisch zal veranderen. Langzaam maar zeker begint ze de regie over haar eigen wereld te verliezen, terwijl de onderlinge banden binnen de familie steeds meer onder druk komen te staan. Een hartverscheurend en inspirerend portret over een onafhankelijke, sterke vrouw die worstelt om verbonden te blijven met de persoon die ze ooit was.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 15 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 21 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1