Een overzichtsfoto van de wekelijkse markt op de Groeneplaats in Den Burg
Een overzichtsfoto van de wekelijkse markt op de Groeneplaats in Den Burg Foto: Adriaan van Liere

Naast het werk de route van de wolf volgen (Adriaan van Liere)

Divers

Hij kwam afgelopen weekend zomaar ons land binnen wandelen, dat was het beeld wat ik kreeg bij het bericht van de media. Ik zat met het G-team van Texel '94 in de bus na een 8-1 verlies, toen ik op mijn mobiele telefoon het bericht tegenkwam. Laat ik het nu maar niet inhoudelijk hebben over mijn eigen doelpunt, maar over mijn stage. 

Maandag, terwijl ik de sport uit de email map haalde, werd er her en der wat gelachen op de redactie. De reden was de naam voor de wolf die De Telegraaf had verzonnen. 'De Polderwolf'. Hoe komen ze er toch op. Later in de ochtend vertrok ik naar de rotonde nabij de Pontweg/Emmalaan. Op deze locatie was de onthulling van het tableau voor Den Burg met betrekking tot 600 jaar stad. Vervolgens nog even een foto schieten op de Groeneplaats, waar op dat moment de wekelijkse markt was. Eenmaal op de redactie werd er weer wat gelachen om de 'De Polderwolf'. Ditmaal was het niet de Telegraaf, maar de titel van de aangemaakte rubriek van RTV Noord: 'Volg de route van de wolf'. Daar bleef het niet bij. Een droge, maar toch grappige tweet werd in de rubriek gevonden. 'Sta je te wachten bij de Action in hoogezand, rent er ineens een wolf voorbij, toch bijzonder. #wolf #waarneming.' 

De rest van de week hield ik mij bezig met een project. Hierin laat ik Texelse sportverenigingen, na aanleiding van de sportraad, hun verhaal doen. Hoe kijken zij tegen de toekomst van de club aan? Hiervoor had ik vier afspraken gepland. De aftrap werd verricht door een bestuurslid van Sport Vereniging Oosterend. Het was een leuk en interessant gesprek.  Daarna volgde een telefonisch gesprek met de voorzitter van de atletiekvereniging en sloot ik na SV de Koog af met de voorzitter van ZDH. 

Het gesprek over ZDH zal mij nog lang blijven heugen. Het was een mooi en grappig gesprek. Zoveel passie en positiviteit, waar vind je dat nog elders? 

Na het verwerken van de artikelen was het weer tijd om mij bezig te houden met andere dingen. Zo mocht ik vandaag onder het prachtige lenteweer een foto maken op het sportpark van SV de Koog. Persoonlijk vind ik het daar altijd heerlijk voetballen. Je hebt een prachtig uitzicht op de bomen. Het gaf mij altijd een moment van rust. Van de vijf ontmoetingen met De Koog namens Texel'94 wisten we toen slechts twee te winnen. Daarna had ik nog een interview met iemand die een eigen bedrijf was begonnen om vervolgens de dag af te sluiten met het maken van een foto op de atletiekbaan. 

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Algemeen 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2