Lucas Ipenburg speelt het liefst  het spel FIFA
Lucas Ipenburg speelt het liefst het spel FIFA

Een nieuw onderwerp (Adriaan van Liere)

Divers

Na het minder leuk ingaan van het weekend door grote fouten in een artikel over 'Survival of the Fittest', begon maandag weer nieuwe stageweek. De maandag staat bekend als deadlinedag, waar alle artikelen van de krant voor 17:00 uur af moet zijn. Ik begon met de correctie van artikelen die ik vrijdag had gemaakt. Één van die artikelen ging over drie scholieren, die voor een profielwerkstuk voor de OSG een soort van Wampex organiseren.

Daar zaten enkele feitelijke onjuistheden in en die moesten verwerkt worden. Echter was het vorige artikel al geplaatst in de krant, waardoor er, voor mijn gevoel, een bom ontplofte. Ik was er kapot van. Als journalist wil je dit voorkomen. Zeker als beginneling. Ik vergelijk de meeste dingen met mijn favoriete sport: voetbal. Het horen van zoiets vergelijk ik met het missen voor open doel. Hoe dan ook: snel vergeten en doorgaan. Het andere artikel ging over het alcoholgebruik onder jongeren. Ook dit was een onderwerp van een profielwerkstuk.

De volgende dag moest er een nieuw onderwerp komen. Die had ik nog niet bedacht, maar kreeg al snel een idee. Het leek mij leuk om een aankondigend artikel te maken over het Nietgering-toernooi. Het evenement wordt morgen gehouden in sporthal Ons Genoegen. Ik benaderde de organisatie en heb ze dinsdagavond nog geïnterviewd. Het was een leuk gesprek over het ontstaan van het evenement. De volgende dag heb ik het gesprek verwerkt tot een artikel en daarna had ik een interview met een goede maat van mij. Hij vertelde over zijn passie voor gamen. Ik had het ook over mijzelf kunnen hebben, want ik game ook heel vaak. Als ik de tijd heb kan ik echt twaalf uur achter elkaar spelen op de spelcomputer. Het was dan ook een leuk gesprek. De rest van de week werd ik geveld door een verkoudheid. Het zorgde ervoor dat ik mij erg sloom voelde.

Hoe dan ook, ik deed ondanks dat ik niet fit was wel mee aan het FIFA 15- toernooi op De Krim. Ik had de hele dag overwogen om het toernooi af te zeggen, maar dan zou ik een artikel mislopen. Dus ik zette de krant boven mijn gezondheid. Het evenement duurde tot half één 's nachts. Ik werd zelf in de achtste finale uitgeschakeld door Edib Muric, die het toernooi ook wist te winnen. Donderdag heb ik het verslag van het toernooi gemaakt en maakte mij daarna op voor een avondje Europa League.

Ik had de hoop dat er minimaal twee ploegen door gingen naar de laatste zestien. Het liep echter anders. Alleen Ajax zegevierde, terwijl Feyenoord werd benadeeld door een Franse arbiter. Op vrijdag kreeg ik nog twee opdrachten waar ik mij voor volgende week in vast kan bijten, maar ik kan nu wel zeggen dat ik weer goed het weekend in kan gaan. Aankomende week zit ik alweer op de helft van mijn stageperiode. De tijd gaat enorm snel, voor je het weet zit ik alweer te ploeteren in diverse schoolboeken. 

Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 3 uur geleden
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 5 uur geleden
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 6 uur geleden 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5