Afbeelding
Eva Mondeel
Blog

Zeven levens, maar dan synchroon (Eva Mondeel)

Divers

Het startschot voor het Nederlandse onderwijs heeft weer in alle uithoeken geklonken. Na de zomerslaap kruipt het onderwijs massaal uit z'n holletje en gaat ijverig aan de slag.Mijn informatiekanalen worden als springkussens weer volgeblazen en leveren als nooit tevoren weer nieuwe verhalen aan. 

Ook op mijn school zijn we als een hardwerkende mierenkolonie in de weer. 

Voor mij betekent dat: Het schrijven van een nieuwe blog.

In 't weekend afreizen naar Drenthe voor de boekpresentatie van het boek 'Onderwijshelden' waaraan ik meeschreef. Een bijeenkomst van OperatieOnderwijsTexel.

Brainstormen over een onderwijsfestival op Texel. Contact met Kennisland over een fantastisch voorstel (incl. financiering) voor een innovatieproject op Texel. Een bezoek brengen aan twee Steve Jobsscholen in Amsterdam omdat de directeur mij benaderd heeft. Een bezoek brengen aan 'De School' van Marjolein Ploegman om inspiratie op te doen  over onderwijs en flexibele schooltijden. Nieuwe duo. Nieuwe klas. Nieuwe methodes. Nieuwe ouders. 

Gebeld worden om informatie over OperatieOnderwijsTexel aan te leveren voor de OSG. Nieuwe interim. Een webinar over blended learning volgen. Google classroom.  een workshop geven op een festival over mijn bezigheden met het onderwijs op Texel. En oh ja, had ik al gezegd dat ik lesgeef? Juist. Ik geef ook drie dagen per week les.


Welkom in het nieuwe jaar van het onderwijs. 

Verder ben ik moeder, dochter, zus, vrouw van, verhuurster, vriendin van véél te véél, véél te leuke mensen. 

Daarom..., om al dit alles, verzucht ik vaak dat ik wel zeven levens zou willen leven. Synchroon welteverstaan. 

Één voor t mindfulle, één als moeder die taarten bakt met haar kinderen als ze vrij zijn, één om uitgebreid met vrienden te kletsen in ons strandhuis en te wandelen langs het strand, één om samen met m'n lief  naar die (al betaalde maar nog niet geboekte) leuke camping te gaan, één om een altijd fitte juf te zijn, één om alle heerlijke informatie die er te vinden is te kunnen lezen of bekijken en dan nog één reserve-ik voor onvoorziene projecten. 

Maar tja, helaas. Technologie is nog even niet zo ver dat we zeven externe breinen ter beschikking hebben. Ik moet nog even doorgaan met mijn mono-leven en met het opleiden van competente rebellen. Zodat dit voor mijn nageslacht wellicht een optie is. 

Alhoewel...het enkelvoudige brein heeft wel een bepaalde mate van overzichtelijkheid. 
En laat dat nou net zijn waar ik oneindig veel behoefte aan heb!

Eva Mondeel is sinds 20 jaar werkzaam in het Texelse onderwijs en zet zich in om krachtig en prachtig onderwijs neer te zetten. Samen met alle Texelaars. Via deze blog zal zij ons op de hoogte houden van ideeën en ontwikkelingen op het gebied van onderwijs op Texel.

Wie meer over ontwikkelingen in het huidige onderwijs wil weten of zelf leuke en inspirerende ideeën heeft, kan ook terecht op de Facebookpagina van Operatie Onderwijs Texel.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 23 uur geleden 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2