Afbeelding
Foto: Eigen foto

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Rodny Stolk ontwikkelt met medestudenten eigen spel

Algemeen

Rodny Stolk uit Oudeschild heeft een eigen spel ontwikkeld voor het eiland. De Texelaar zit al enige maanden thuis op Texel en is samen met Mike Bakker, Nick Stavenuiter en Marijn Blom (alle drie overkanters en studiegenoten) op de laatste dagen van oktober met dit idee begonnen. Het spel, genoemd “Het Texelse Minuutje” is volgens Stolk een super leuk spel voor de Texelaars en Texel-liefhebbers. Het test de kennis over het eiland door middel van woorden die omschreven en uitgebeeld moet worden, legt de Texelaar uit terwijl hij Burgemeester Uitdehaag met ambtsketen uitbeeldt. “Dit moet allemaal binnen een minuut aan je teamgenoot uitgelegd worden”.

Rodny hoopt samen met zijn compagnons dat het wat verlichting brengt in deze extra donkere tijden. “Door met je familie of vrienden, wanneer dat weer mag, dit spel te spelen verbind je jezelf weer even met het eiland. We hopen dat het veel verhalen en herinneringen bij de spelers oproept” legt de Texelaar uit wanneer hij uitlegt dat het spel veel bekende plekken, personen en termen kent. “Er zit ook veel dialect in, zodat de mensen die nog dialect spreken een voorsprong hebben op de jongeren die dat meestal niet doen. Daardoor hopen we dat spelers ook iets opsteken naast de gezelligheid en de lol die het spel met zich meebrengt”.

Naast “Het Texelse Minuutje” hebben twee van zijn compagnons, Nick en Mike, ook een West-Friese versie van het spel uitgebracht. Deze versie was binnen enkele dagen uitverkocht, vertelt Rodny. Hij hoopt dat de Texelse versie ook zo’n succes wordt. Van beide versies zijn 500 spellen geproduceerd.

Het hele idee komt voort uit een opdracht van de studie waarbij je een eigen onderneming mag opzetten. Na vele, soms nuttige, vergaderingen heeft het viertal veel ideeën de revue laten passeren. “Maar niets paste op wat we alle vier wilden”. Tot de moeder van een van de studenten op een ochtend binnen kwam stormen met dit idee. “We waren allemaal razend enthousiast en zijn direct aan de slag gegaan om dit spel voor de kerst op de markt te krijgen”. Nu, slechts 25 dagen na het bedenken van het idee, is het spel te bestellen. De levering kan plaatsvinden vanaf 9 december. “Zo blijft het lekker spannend. De drukkers werken heel hard om dit spel zo snel mogelijk te leveren”.

Het spel is te verkrijgen op hun, naar eigen zeggen, mooi in elkaar geflanste webshop www.onze-trots.nl. Aanschafprijs: 14,95 euro. “Mochten bedrijven het leuk vinden om dit leuke spelletje in het kerstpakket te verwerken is dat natuurlijk ook mogelijk”, vertelt de steeds enthousiaster wordende Stolk. “Ook met opmerkingen over het spel of over het team kun je gewoon op onze website of Facebookpagina terecht. Vinden we alleen maar leuk”.

De toren van de Waalderkerk in de steigers.
ONDERHOUDEND Algemeen 5 uur geleden
Landschapsfotografie met een prachtige lucht
Zilveren Camera-expositie komt naar Texel Algemeen 9 uur geleden
Een van de twee schildpadden die in januari op Texel aanspoelden.
Schildpadden dood na technisch mankement Algemeen 15 apr, 17:15 8
De Texelstroom.
Tarieven van TESO per 1 mei omhoog Algemeen 15 apr, 11:54 73
Livemuziek bij impossante beelden.
Film en muziek samen bij Jazz on the waves Algemeen 15 apr, 10:30
Afbeelding
medewerker planning gezocht 15 apr, 10:00
RPV Texel soorten reuma website
Uitnodiging RPV Texel Verenigingen 14 apr, 15:19
Afbeelding
Queen Must Go On! feest van herkenning Algemeen 14 apr, 12:30 15