Run voor KiKa Marathon op Texel
Run voor KiKa Marathon op Texel Foto: KiKa

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

KiKa houdt (halve) marathon op Texel

Algemeen

De Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij) heeft voor zaterdag 28 november een marathon en een halve marathon op Texel op de agenda staan.

Dat heeft de stichting bekendgemaakt. De (halve) marathon wordt gehouden om geld op te halen voor de stichting die zich inzet om kinderen te genezen van kanker. 

De (halve) marathon is volgens KiKa coronaproof. De start vindt op 28 november plaats bij vakantiepark De Krim bij De Cocksdorp en voert daarna langs strand, duinen en de vuurtoren. 

Belangstellenden kunnen zich bij KiKa aanmelden om mee te doen. De deelnemers krijgen het verzoek met hun deelname minimaal €950,- aan bijdragen van sponsors voor KiKa op te halen. In de praktijk wordt er altijd wel meer opgehaald. De deelnemers krijgen een eigen plek op de website www.runforkikamarathon.nl.

Texel is nieuw toegevoegd aan het rijtje London, Chicago, Valencia en Pagan (Myanmar) waar dit jaar eveneens Run for KiKa Marathons plaatsvinden om geld op te halen voor KiKa. 

Het geld wordt volgens de stichting gebruikt voor de ontwikkeling van betere behandelmethoden voor kinderkanker die zijn gericht op meer genezing, minder pijn tijdens behandelingen en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. 

Kika: “Op dit moment geneest 75 procent van alle kinderen met kanker. Met de Run for KiKa Marathon dragen we bij aan de ambitieuze doelstelling om 95 procent van de kinderen met kanker te genezen in 2025.”

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen gisteren 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2