Mediche pedicure Annette Zegers begint haar eigen praktijk: Annette Pedicure.
Mediche pedicure Annette Zegers begint haar eigen praktijk: Annette Pedicure.

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Medisch pedicure Annette Zegers opent haar eigen salon aan huis

Algemeen

“Onze voeten belasten we intensief. Ze verdienen daarom de best mogelijke verzorging. Zo af en toe mogen ze verwend worden.” Medisch pedicure Annette Zegers opent vrijdag 17 juli salon Annette Pedicure.

“Voeten krijgen over het algemeen te weinig aandacht. Je loopt er de hele dag op en het is vervelend als je pijn aan je voeten hebt. Dat is in veel gevallen niet nodig en snel en eenvoudig te behandelen."

Iedereen kan voetproblemen krijgen. Zelfs Annette. “Ik zat bij de landmacht en kreeg last van mijn voeten. Zo ben ik het vak van pedicure ingerold. Sinds 2007 ben ik pedicure en sinds 2013 medisch pedicure. Ik werkte tot dusver als ambulant pedicure, ging thuis bij de mensen langs. Nu de kinderen (Annette en echtgenoot Marcel hebben drie kinderen, van 8, 6 en 4 jaar) straks allemaal naar school gaan, is het een mooi moment om een eigen salon te openen. Lekker aan huis, zodat ik een eigen plek heb en niet hoef te slepen met spullen. Ik kan meer behandelingen geven. Hier heb ik een comfortabele pedicurestoel, waar ik mensen nog beter in kan behandelen.

Als medisch pedicure behandel ik voeten van gezonde mensen, maar ook personen met kwetsbare (risico)voeten, bijvoorbeeld als gevolg van reuma, diabetes, vaataandoeningen, ouderdom en neurologische aandoeningen. Mijn behandeling wordt niet door de verzekering vergoed, wellicht gaat dit in de toekomst veranderen.

Bij voetproblemen kun je denken aan eelt, likdoorns, kloven, blaren, schimmelnagels of ingroeiende nagels. Veel mensen schamen zich voor hun voeten, terwijl er in de meeste gevallen echt iets aan gedaan kan worden. Laat daarom regelmatig je voeten behandelen. Ik wil daar graag in adviseren. Ik kan ook ortheses maken, hulpstukjes voor je tenen, gemaakt van silicone materiaal, zodat je fijner loopt. Ook als je geen klachten heb, kun je hier terecht om je voeten te laten verwennen. Gewoon, omdat het lekker en goed is. Bij een behandeling desinfecteer ik de voeten, daarna kijk ik wat de klachten zijn aan de voeten en of ze pijn doen. Ik bekijk dan welke behandeling het beste is en overleg wat ik ga doen. Een cosmetische behandeling kan ook, zoals een wit randje van gel op de nagel of de nagels lakken. Ik wil dat iedereen na een behandeling “op wolkjes” de deur uitloopt. Vrijdag 17 juli is iedereen van 15:00 tot 18:00 uur welkom om een kijkje te nemen in haar salon.

Annette Pedicure, Commandeurssingel 8, 1792 AT Oudeschild, tel. 0611641704, email info@annettepedicure.nl, www.annettepedicure.nl.

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 6 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 9 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 12 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 13 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00