Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Kieke & Skranse met Anette van Ruitenburg

Algemeen

Lodewijk Dros en Anette van Ruitenburg organiseerden onlangs een kookwedstrijd 'Jan-in-de-zak. Het enthousiasme dat deze wedstrijd met zich meebracht heeft tot Kieke & Skranse geleid. Zij doen dit onder meer in samenwerking met PLUS Hooijschuur en de Rotary.

"In deze tijd was de grote vraag: hoe ontmoet je elkaar en eet je samen, ook al zit je alleen? Wat als we de komende periode op elke dinsdag samen eten en genieten van een maaltijd van Texelse bodem? Wilt u thuis de maaltijd bereiden alleen, of met partner of gezin dat kan: bBestel een 'Kieke & Skranse-pakket' bij PLUS Hooijschuur en kook samen een Texelse maaltijd. Bestel het in de winkel of bel tel 316426 of leg contact via Faceboook.Maakt u gebruik van Tafeltje Dekje dan krijgt u deze speciaal bereide maaltijd thuisbezorgd", laat Anette weten.

Op deze manier kunnen ouderen, alleenstaanden, gezinnen, jongeren en bewoners van het verpleeghuis en de Gollards samen 'Kieke & Skranse'. Om het gevoel van samen eten te realiseren zullen ze mensen helpen om in meerdere kleine groepjes - van bijvoorbeeld zes mensen - via videoverbindingen samen te eten.  Deze maaltijd zal worden ingeluid door de burgemeester van Texel. Voor de volgende diners zullen wethouder Huisman, een verhaal van Lodewijk Dros en mogelijk nog andere sprekers de maaltijd in-, of uitluiden.

Er wordt zoveel mogelijk met producten gewerkt van Texelse producenten, Annette heeft hiervoor de recepten gemaakt. De keuken van de Gollards kan geen basisproducten verwerken. De keuken van De Krim zal alle voorbereidingen voor haar rekening nemen zoals aardappels schillen, groenten wassen en snijden. En wat nu niet op Texel beschikbaar is, koopt men in de kop van Noord-Holland. Vanuit de bestaande keukens zullen de maaltijden geleverd worden.

Het is de bedoeling de komende tijd meerdere diners met steeds andere gerechten op deze wijze te organiseren, telkens met een andere doelgroep, thema, menu en spreker. De leden van de Rotary en Rotaract helpen bij de praktische invulling door bij de maaltijden te helpen.

Voor de volgende edities willen we graag ook samenwerken met diverse organisaties op Texel. Dus wie dit initiatief als organisatie, bedrijf of persoon wil ondersteunen kan dit laten weten. Wij zoeken ook sponsoren om de maaltijden voor een redelijke prijs te kunnen blijven aanbieden.

Afbeelding
Tweemaal dezelfde foto Historie 2 uur geleden 3
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #45 - Amalia Algemeen 4 uur geleden
Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 6 uur geleden 1
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 23 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 19 apr, 10:15
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10