Dit artikel is geschreven door
Klaverjasclub Den Burg

Een gezellige avond voor leden en gasten

Nieuwe leiders in klaverjascompetitie.

Algemeen

Lieuwe van der Veen en Co Koomen hebben de leiding overgenomen van Bas Tromp en Frans Stark maar het verschil is minimaal. Carlo Bos was met invalster Fenny Caspers de winnaar van deze speelronde.

Carlo Bos en Fenny Caspers werden rondewinnaar dankzij één sterke boom van 2058 punten. De andere bomen, tussen de 1557 en de 1751 waren goed genoeg om de hoogste score te halen. Zij haalden 7088 punten en blijven vierde in het algemeen klassement. Lieuwe van der Veen en Co Koomen profiteerden optimaal van de pechduivel die Tromp en Stark te pakken nam. Zelf deden zij uitstekende zaken door de tweede plaats te pakken. De score kwam vrij regelmatig tot stand. Zij verloren weliswaar twee partijtjes, maar dat was steeds met hoge scores. Van der Veen en Koomen haalden 6911 punten en nemen daarmee nipt de eerste plaats over. Gerda en Freek Veeger hebben de weg naar boven weer gevonden. Mede dankzij vijf marsen (het halen van alle slagen en dat levert honderd punten extra op) haalden zij 6876 punten. Zij stijgen daarmee van twaalf naar negen. Gerard en Theo Witte blijven het goed doen. Deze week werden zij vierde met 6746 punten. Daarmee werd de vijfde positie in het algemeen klassement verstevigd. John Vlaming en Eric Jan Geus spelen tot nu toe een wisselvallig seizoen met toch een paar diepe dalen. Deze week werkte vrouwe Fortuna eindelijk weer een beetje mee en werd de vijfde plaats gepakt. Geus en Vlaming haalden 6524 punten en dat leverde een plaatsje winst op in het klassement: van negen naar acht. Het gemiddelde was deze week weer hoog met 6302 punten. Het seizoensrecord marsen ging er aan, er werden er 33 gespeeld deze week.

In het algemeen klassement leiden Van der Veen en Koomen. Zij staan 42 magere puntjes voor op Tromp en Stark. Daarachter vallen flinke gaten. Westdorp en Laan hielden de derde plaats vast maar de achterstand is al wel 2866 punten.

Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #45 - Amalia Algemeen 32 minuten geleden
Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 3 uur geleden
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 19 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen gisteren
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7