Afbeelding
Foto: Liselotte Schoo

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Tipitoe Festival bij Bonte Belevenis

Algemeen

In het weekend van 31 augustus en 1 september staat Texel in het teken van 'Down to Earth' ontspannen, persoonlijke ontwikkeling, bewustwording en genieten. Tijdens de eerste editie van het gratis toegankelijke Tipitoe Festival. Bij Landgoed de Bonte Belevenis kan men zich onderdompelen in de kleurrijke wereld van yoga, healing, ontwikkeling en wellness.

No nonsense – Down to Earth

De tuinen van Landgoed de Bonte Belevenis zijn het perfecte decor voor de inspiratiesessies, Spa Healing Garden en workshops. In de verschillende tenten met kleurrijke vlaggen, de kruidentuin en 'chill area's' vindt men 'voor ieder wat wils'. Van verschillende yoga vormen tot meditatie, een glasloop, mindful boksen, ijsbad en paaldansen. "Het festival is een plek waar alle zintuigen worden geprikkeld, maar ook waar je in alle rust kunt genieten van een verantwoord hapje en drankje. De organisatie is in handen van Valerie Jongeneel van Zsa Zsa Zsu Events en Jeanine de Hoo – Schikker van Twiins Coaching. Deze combinatie is het recept voor een verrassend en divers programma met een no nonsens aanpak en thema: Down to Earth. De organiserende dames hopen zo met elkaar een bijzondere plek te creëren: Samen en met de voetjes in het gras, de wind door je haren, je goed voelen. Ontdekken wat er allemaal te doen is en 'getting inspired on your TipiToes'", vertelt Valerie Jongeneel.

Bekende gezichten

De line up is bekend en de ticketverkoop is gestart. "En dat merken we", vullen de dames aan. Inspirators als Hanneke Peeters van 'Rock your World', Omkar Jain en Rob Koning - Mr Breath zijn bekend van grote evenementen als het Happinez Festival. Samen met andere inspirators en docenten pakken zij het intieme podium tijdens het TipiToe Festival op Texel. Jeanine: "We zijn er trots op dat de bezoekers van ons festival vanaf €5,- al kennis kunnen maken met de 'créme de la créme'." Ook lokale inspirators vind men terug in de programmering, van yoga tot stembevrijding, ayurveda en paaldansen.

Divers programma

Een belangrijke pijler van het nieuwe festival: kennismaken met verschillende vormen van bewegen, selfcare en persoonlijke ontwikkeling. "Niet zweverig, maar bewust genieten van alles wat goed voor je is", stelt Valerie. Er is uiteraard ook aan de muziek gedacht. Van bijzondere soundhealing klanken tot de dansbare tunes van DJ SmallMoney en meezingers en dromers van Joost Wander. Daarnaast biedt de Spa Healing Garden een uitgebreid aanbod aan massages, sessies en readings.

Verantwoord genieten

De bezoeker kan kennismaken met de bewuste menu's van De Haan Foodservice, Donkey Business, de Bonte Belevenis, Crépes Texel en Jaap on Tour. Jeanine: "Het festival is vleesvrij en daar ben ik stiekem wel heel trots op." Bij de bar serveren de dames naast verschillende wijnen en bier, diverse interessante non alcohol alternatieven. Er zijn verschillende zitjes en hangmatten om met elkaar te genieten van al het lekkers. Maar er is meer te doen. Zo is er een markt met verschillende kramen vol bewuste spulletjes voor thuis.

Praktisch

Het TipiToe Festival is gratis toegankelijk en vindt plaats op 31 augustus en 1 september van 10:00 – 21:00 uur bij Landgoed de Bonte Belevenis, Rommelpot 11 in den Hoorn op Texel. De organisatie vraagt je om het festival op de fiets of met het OV te bezoeken. Enkele handige tips: neem een yogamatje mee en als je aan de actieve workshops wilt meedoen ook bijpassende kleding. Er is een kleedkamer op het terrein. Meer informatie en ticketverkoop workshops via www.tipitoefestival.nl.

Foto: Liselotte Schoo.

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 5 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 8 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 11 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 12 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00