Foto's Wijn aan Zee.
Foto's Wijn aan Zee.

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Wijn aan Zee Texel: proeverij op het Zeereeppad in De Koog

Aankondiging

Het Zeereeppad op de duinen van De Koog tussen paal 20 en 19,5 is zondag 13 augustus locatie voor de proeverij Wijn aan Zee. De plek waar wijnliefhebbers zich verzamelen en verschillende hoogwaardige wijnen kunnen proeven. Wijnleveranciers en een chef-kok van het eiland zorgen voor culinair genot. Van 15.00 tot 21.00 uur wordt de wijnproeverij gehouden.

Bekende wijnleveranciers van het eiland zijn aanwezig om lokale en bijzondere wijnen te serveren. Zij worden vergezeld door andere wijnhuizen die ook aan de Texelse horeca leveren. De leveranciers vertellen graag over de herkomst, het bouquet, de smaak en reden van prijsverschillen. Nadine Mögling, SVH Meestergastvrouw van Michelinsterrestaurant Bij Jef verzorgt op zondag om 15.00 uur een masterclass wijn & spijs. Kosten €20 p.p. Reserveren kan via wijnaanzee@outlook.com, er is beperkt plaats.

Foodstand

Tijdens het evenement zijn er bij de foodstand verschillende hapjes verkrijgbaar, evenals een non-alcoholische versnapering. Volgens chef-kok Joram Timmerman: "De hapjes zijn complementair aan de wijnen, kleine smakelijke porties. Het zou namelijk fijn zijn als de bezoeker bij de omliggende strandtenten en restaurants in de Dorpsstraat ook nog aanschuift. Zo heeft iedereen plezier van een nieuw evenement."


Kaartverkoop

Bezoekers kunnen in de voorverkoop of tijdens het evenement een proefkaart kopen. Deze kost €10,-. De bezoeker ontvangt met de proefkaart verschillende proefglaasjes, één bijpassend hapje en het wijnglas waarmee de bezoeker langs de eilandse bistro kramen flaneert. Voor wie nog wil doorproeven is bij de deelnemende bedrijven, op vertoon van de proefkaart een glas wijn verkrijgbaar. De voorverkoop gaat binnenkort van start, informatie hierover en over het evenement wordt gegeven op de Facebookpagina: https://www.facebook.com/wijnaanzeetexel

Zeereeppad

Wijn aan Zee een particulier initiatief en wordt nu met behulp van Puur Zsa Zsa Zsu en CharpFood.tx georganiseerd. "Het idee van een wijnproeverij in de duinen van De Koog is ontstaan na een bezoek aan een wijnproeverij in het centrum van Brussel met mijn familie en uiteindelijk opgezet om de locatie als eilands duindorp op de kaart te zetten", vertelt aldus Joram Timmerman van Charpfood.tx. Het door Stichting Coeghe in 2009 aangelegde Zeerreeppad in de duinen van De Koog vormt het podium voor dit evenement. De organisatie streeft ernaar om een jaarlijks terugkerend evenement te organiseren.


Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 9 minuten geleden
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 1 uur geleden 2
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 18 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15