Peper en Zout
AankondigingPeper en zout gelden in alle wereldkeukens als belangrijke smaakversterkers. Toch kent iedere keuken ook zijn specifieke specerijen en kruiden die juist de eigenheid en smaak van de gerechten bepalen. In een viertal kookworkshops kunt u nu uitgebreid kennis maken met verschillende keukens.De 'kok van de avond' zal het specifieke van haar of zijn keuken introduceren. Daarna worden tijdens een uitgebreide kookles de gerechten door u zelf bereid.
En natuurlijk wordt de workshop afgesloten met een gezamenlijke maaltijd waarin gezelligheid én genieten centraal staan.
Kookworkshops:
- Doortje Brouwer, catering Di Door, met de Italiaanse keuken
Woensdag 1 maart, van 17.30u – 21.30u
- Anneke Siebinga, Anneke's Kitchen, met de Indonesische keuken
Woensdag 8 maart, van 17.30u – 21.30u
- Annette van Ruitenburg en Aad van Heerwaarden, met de keuken
Liever Lokaal; seizoens, onvergetelijke en zilte groenten
Woensdag 29 maart, van 17.30u – 21.30u
- Selma Bahrini, met de Arabische keuken
Woensdag 5 april, van 17.30u – 21.30u
Aantal deelnemers: minimaal 10 – maximaal 12 per kookworkshop
Locatie: OSG De Hogeberg (keuken), Haffelderweg 40, Den Burg
Kosten: € 30 per kookworkshop (u kunt naar keuze deelnemen aan één of meerdere workshops)
Contact: Voor verdere informatie en/of aanmelding kunt u contact opnemen met José Huisman, bel 314236 of met Brigitte Hollands, bel 312696 of mail b.hollands@texelswelzijn.nl
Onder de noemer 'Samenscholing op Texel' hebben Artex Kunstenschool, KopGroep bibliotheken Texel, Texelfonds, OSG De Hogeberg, Stichting Texels Museum en Texels Welzijn in de afgelopen maanden de hoofden, én hun kennis en kunde, bij elkaar gestoken. Samen willen zij, in nauwe samenwerking met anderen, het aanbod van scholing voor volwassenen op Texel wat meer handen en voeten geven op ons eiland.
Bovenstaande kookworkshops vormen hier een onderdeel van.