Tropische danseressen in de straten van De Koog.
Tropische danseressen in de straten van De Koog.

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Traditionele seizoensafsluiter opgefrist

Aankondiging

In het laatste weekend van augustus staat in De Koog het Tropical Sea Festival op het programma. Twee dagen lang is de badplaats in tropische sferen. De 33-ste editie moet het evenement zijn oude elan teruggeven. De organisatie is er klaar voor.

Het festival leek de afgelopen jaren misschien iets ingedut, hetgeen ook de organisatie was opgevallen. Er is dan ook fors geïnvesteerd om er een groot succes van te maken. Tropical is in handen van stichting Horeca Evenement De Koog (H.E.K.) in samenwerking met Zsa Zsa Zsu van Valerie Jongeneel. Nieuw op het festival zijn een zevental Texelse foodtrucks die vanaf de opening, vrijdag om 12.00 uur op diverse plaatsen in de Dorpsstraat staan. "Zij maken tropische gerechten en hierdoor bijt het de horeca niet. Maar niet alleen de foodtrucks moeten bijdragen aan een geweldig feest. De aankleding is verbeterd, er is overdag meer te doen en de tien horecagelegenheden hebben zowel vrijdag als zaterdag prachtige acts", vertelt Jongeneel. Tropical begint zowel vrijdag als zaterdag om 12.00 uur en duurt traditiegetrouw tot in de late uurtjes. "De meeste foodtrucks staan er tot een uur of tien, een paar langer. De bands beginnen rond 22.00 uur met spelen. De hele dag zijn er op straat dancebattles, zijn er kinderactiviteiten, is er een vuurspuwer, is er een brassband en natuurlijk ontbreken ook de danseressen niet. Er zijn dit jaar nieuwe danseressen waar we volgens Jongeneel een hoop van mogen verwachten. Ook zijn de voormalige dansers van Dino-show aanwezig .

Voor iedereen

"Het is belangrijk dat het een feest voor iedereen wordt. Daarom zijn dit jaar ook de winkels er in betrokken. Zij hebben allemaal tropische aanbiedingen", legt Jeroen van Rossum van H.E.K uit. Tropical is toegankelijk voor alle leeftijden. Al moeten bezoekers onder de 25 wel even een bandje halen bij het uitgifteloket naast café Geen Idee.

De deelnemende restaurants/ cafés zijn De Wijsneus, Onder de pomp, Bilder, Eigeweis, Geen Idee, Eetcafé 't Plein, Talk of the Town (nieuwkomer), De Jutter, Babbels en Sjans. Op het programma staan onder meer acts als Jodi Bernal (De Wijsneus) Swarte Sjonnie (Geen Idee), Piano House (De Jutter), K'Ribe ( 't Plein) en Exobeat (Sjans). In  Bilder is er Texelse inbreng met How we roll. Het volledige programma is te vinden op de Facebookpagina van het Tropical Sea Festival.

Tickets

Tickets zijn online al verkrijgbaar via www.tropicalseafestival.nl. Ook zijn de toegangsbewijzen aan de kassa te koop bij De Kolonist in De Koog (Dorpsstraat) en Den Burg (Weverstraat). In de voorverkoop (tot vrijdag 26 augustus om 18.00 uur) kosten kaarten voor één dag €10,- en een combikaart voor twee dagen €17,50. Aan de kassa zelf zijn de kosten €15 of €22,50. Komende dinsdag zit er bij deze krant een flyer waarmee men ook aan de kassa tickets kan kopen tegen voorverkoopprijs (max. 2 personen). Het festival is tot 22.00 uur gratis te bezoeken. Daarna is er alleen nog toegang tot de deelnemende cafés en restaurants op vertoon van het welbekende polsbandje.

Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 1 uur geleden 1
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 2 uur geleden 3
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 19 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15