Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Bouwdorp gaat op wereldreis

Algemeen

Het bouwdorp dat in de weken van 18 en 25 juli 2016 wordt gehouden op het terrein achter zwembad Molenkoog heeft dit jaar als thema Wereldreis.

Bouwdorp is voor Texelse kinderen van 6 jaar t/m groep 8 van de basisschool. Op bouwdorp wordt met de kinderen een dorp van hout gebouwd. Er wordt niet alleen gebouwd, maar er worden ook spelletjes gedaan, geknutseld en muziek gemaakt. Op donderdag mogen de ouders komen kijken (14:30 -15:30 uur) naar de bouwwerken die de kinderen hebben gemaakt en kunnen de kinderen 's avonds blijven eten. Tot slot is er die dag nog een coole disco of avondspel. Op woensdag 15 juni vanaf 14.00 uur kunnen kinderen worden aangemeld via de website: www.young4ever.nl. Deelname aan één van de bouwdorp weken kost € 50,00 per persoon.

Mensen en/of bedrijven die materialen (mooi timmerhout, pallets, verf, knutselspullen, kleden, schmink, verkleedkleren etc.) willen sponsoren aan bouwdorp en/of spullen hebben rondom het thema "Wereldreis" kunnen de kinderen daar heel blij mee maken. De materialen kunnen aan de kinderen meegegeven worden tijdens de bouwdorp weken of u kunt contact opnemen met Sanny Zegel via tel 06-33178463 of sanny@young4ever.nl. Uw (bedrijfs)naam krijgt dan in ieder geval een plekje op de website. Eventuele andere vermeldingen van uw (bedrijfs)naam en/of logo worden verder in overleg met u bepaald.

Toelage voor kinderen

Huishoudens met een laag inkomen en één of meer schoolgaande kinderen kunnen voor deelname aan bouwdorp bijzondere bijstand aanvragen bij de gemeente Texel. (Bekijk toelage maatschappelijke participatie op de website van Gemeente Texel.) De kosten moeten niet uit andere bron kunnen worden verkregen. Informatie hierover kunt u krijgen bij Gemeente Texel (tel:140222).

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 minuten geleden
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 3 uur geleden 3
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 5 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 7 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen gisteren 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00