Vrolijke gezichten na promotie
Vrolijke gezichten na promotie

Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

één van de gezelligste golfclubs van Nederland

Dames 1 promoveert naar hoofdklasse

Sport

Het Texelse dames 1 team heeft afgelopen dinsdag op prachtige golfbaan van de Noordwijkse Golfclub de promotiewedstrijd tegen De Brugse Vaart 1 uit Oostburg met 11-7 gewonnen en promoveert daardoor naar de dinsdag 27 holes hoofdklasse. Het dames team is na Heren 1 en Senioren Heren 2 het derde team van Golfclub De Texelse dat dit jaar kampioen wordt.

Zoals gebruikelijk werd er in de ochtend eerst negen holes Greensomes gespeeld. Teamcaptain Thea Bakker en Marijke de Beer wonnen hun partij met 5 up 3 te gaan. Lot van Schelt, ingevallen voor Nanda Gerbers, won met Tillie van der Poel hun Greensome met 2 om 1. Jammer genoeg verloor het duo Anita Hiemstra en Hélene van Wijhe hun wedstrijd met 4 om 3 van een sterk koppel van De Brugse Vaart. De eerste vier punten waren binnen, nog zes te gaan.

Na de lunch werden de singles over 18 holes gespeeld. De wind was inmiddels toegenomen tot windkracht 6, maar het Texelse team had daar maling aan. Onder toeziend oog van drie herten, die de luwte hadden opgezocht, speelde Bakker een gedegen partij. Zij werd na 15 holes door haar tegenstandster gefeliciteerd; 5 up 3 te gaan.

Hiemstra had een sterke tegenstandster. In een spannende tweestrijd was het all square op de laatste hole. Een goede afslag had helaas een minder goed vervolg. Hiemstra's bal belandde in de taaie rough die haar twee slagen kostten. Hiemstra's opponent had minder moeite met de 18-de hole. Zij sloeg haar bal in drie slagen dertig centimeter naast de vlag voor par, waardoor de hole en de partij verloren gingen.

Helaas delfde ook Van Wijhe het onderspit. Haar tegenstandster maakte te weinig fouten. 7 om 6 verlies en daarmee een tussenstand van 6-6. Ondertussen moest De Beer alles uit de kast halen om een gelijkspel af te dwingen. Tussenstand 7-7.

De laatste twee partijen moesten dus de beslissing brengen. Een goed spelende Van Schelt won met 4 om 3 en Van der Poel, dit jaar ongeslagen in haar singles, wist ook nu weer te zegevieren; 5 up 3 te gaan. Eindstand 11-7 en promotie, Bestuurslid van de Texelse golfclub, Rob Maaswinkel, en supporter Wieke Leenstra waren aanwezig om het team te feliciteren. Bakker kon na afloop haar geluk niet op; "Een geweldige prestatie, promotie naar de hoofdklasse! Ik ben natuurlijk heel trots op mijn team, maar zonder onze golfprofessionals, Robbert-Jan Kleingeld en Jan van Wijk hadden we het niet gered. Hun trainingen en positieve instraling waren belangrijk voor ons. We hebben nu weer even rust. Daarna volgen de clubkampioenschappen, maar we blijven scherp en komen in 2017 uit in de allerhoogste NGF dames dinsdagcompetitie."

Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 6 uur geleden
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 9 uur geleden
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 10 uur geleden 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5