met dank aan de voorzitter, ook van Hugo
met dank aan de voorzitter, ook van Hugo

Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

één van de gezelligste golfclubs van Nederland

Heren 1 wint en promoveert

Sport

De heren Laurens Groothuis, Menno Schuijl, Kevin van Zuilekom, Antoine Kersten, Floris-Jan Zwaag en Hugo Groothuis winnen de laatste en beslissende wedstrijd zondag op de baan van Sint Nicolaasga tegen het 1ste team van Ameland met ruime cijfers.

De Texelse staat zondagochtend aan kop in de poule en heeft het kampioenschap in eigen hand. Een overwinning moet voldoende zijn. Alleen als De Noord Hollandse hun partij met 18-0 zou binnenhalen moet De Texelse met ruimere cijfers winnen.

De 1ste foursome gaat echter verloren, na 3 jaar komt er een einde aan de ongeslagen reeks van Schuijl als hij samen met Laurens Groothuis met 3 down binnenkomt. Zwaag is weer gezakt met zijn handicap waardoor hij nu als 2de koppel samen met van Zuilekom de baan in mag. Dit loopt zeer soepel, al maken de twee het nog onnodig spannend als na hole 14 de stand 4-up pas op de 18de wordt verzilverd. Kersten en Hugo Groothuis hebben al eerder bewezen een succesvolle combinatie te zijn en ook vandaag stellen ze niet teleur, 5/4 winst.

De Noord Hollandse laat in de ochtend een puntje liggen, De Texelse weet dus wat er te doen staat, nog minimaal 3 singles winnen die middag.

Laurens Groothuis krijgt de ongeslagen captain van Ameland toegewezen, maar vandaag maakt niemand een kans tegen Groothuis. Vlijmscherp rolt hij zijn tegenstander op, 5/4. Bij de turn komt de tussenstand. Kersten en Schuijl staan ongeveer gelijk, Kevin staat licht voor en Zwaag en Hugo Groothuis hebben de boel duidelijk onder controle.

Als geweldige verrassing komen de voorzitter Jan van Andel en de NGF coördinator Jaap Pameijer het team aanmoedigen. Ze kijken al vlot gerust om zich heen als één voor één de goede resultaten binnendruppelen. Zwaag wint 7/6 na een ietwat deprimerende wedstrijd als de tegenstander geen bal meer vooruit krijgt. Dan volgt Hugo Groothuis met 6/4. Zijn tegenstander, een fervent Ajax aanhanger, wordt de nekslag toegediend gelijk met het fluitsignaal in Doetinchem. Dat doet dubbel pijn.

Dan is het tijd om te vieren, uiteindelijk komt iedereen winnend binnen. Schuil krijgt vleugels na het voetbal nieuws, met een grote PSV grijns, 2/1. Kevin rondt af met dezelfde cijfers en dan kan de captain natuurlijk niet achterblijven, Op 17 gooit water nog roet in eten maar op de 18de is een par voldoende voor 2 up.

Eindstand 16-2 en doelstelling gehaald!

Het team heeft dit seizoen assistentie gehad van Gerbrand Zoetelief en Jordy Schuil als invallers. Beide hebben vooral op Ameland een doorslaggevende rol vervuld waar ze onder andere 3 punten uit de singles hebben gesleept.

Hugo Groothuis en Floris-Jan Zwaag maken dit seizoen hun debuut in het 1ste, en niet onverdienstelijk. Hugo blijkt prima mee te kunnen draaien tussen de grote mannen en verliest op 1 na geen enkele wedstrijd. Ook Zwaag stelt niet teleur, hij is duidelijk in vorm. Zowel in duo met van Zuilekom als Zoetelief als in de singles, alle 8 wedstrijden gewonnen.

Het is een groot feest op het terras van Sint Nicolaasga als de methusalem champagne die de voorzitter heeft meegenomen rijkelijk sproeit. Volgend jaar 2de klasse. Captain Kersten: "Doel is om ons tussen deze handicappers van 6 of lager te handhaven".

Captain Kersten in actie
Hugo Groothuis en Zwaag warmdraaien
1ste poging Kevin en fotograaf
Menno met één van zijn specialiteiten
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30