Heren 1 van Tevoko na afloop van een wedstrijd in Ons Genoegen.

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Tevoko handhaaft zich in eerste klasse

De volleyballers van Tevoko uit Den Burg hebben hun verblijf in de eerste klasse met een jaar verlengd.

De Texelaars speelden zaterdag in Wognum promotie-/degradatiewedstrijden tegen Dinto uit Warmerhuizen en VCC'92 uit Wormer.

Tevoko begon volgens speler Ben Kenter wat gespannen aan de eerste wedstrijd tegen Dinto, waardoor het hoge niveau van een week geleden tegen Simokos niet werd gehaald. Met name passend had Tevoko nogal wat moeite met de lastige service van de Warmerhuizer opponent.

Een tactische wissel in de derde set pakte echter goed uit. Patrick Hollenberg verhuisde naar het middenblok, wat meteen enkele directe punten opleverde. Het jeugdige Dinto kon de snelle achterstand niet meer goed maken en met 15-10 besliste Tevoko de eerste wedstrijd in haar voordeel.

In de daaropvolgende wedstrijd tegen VCC'92 begonnen de eilandbewoners heel voortvarend. Daarna was het echter over met de Texelse superioriteit. VCC'92 knokte zich terug in de wedstrijd en er was opnieuw een derde set noodzakelijk.

Net als tegen Dinto herpakten de Texelaars zich op tijd. Een minimale 8-7 voorsprong werd na de veldwissel snel uitgebouwd en na een ongecontroleerde uitbal van een VCC-er kon Tevoko op 15-12 opgelucht de tweede overwinning en het klassebehoud vieren.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 9 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2