Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

één van de gezelligste golfclubs van Nederland

Senioren Heren 1 neemt revanche

Algemeen

Het Smulpot Heren Senioren golfteam heeft op Golfclub Dirkshorn een fantastische prestatie geleverd. In een eenzijdige wedstrijd werd Houtrak 6 uit Halfweg met 16-2 verslagen. Na het debacle van vorige week met het onnodige verlies tegen Dirkshorn heeft het Texelse team zich gerevancheerd.

Al in de ochtend werd de toon gezet. De drie dubbels werden gewonnen, zodat er met 6-0 werd geluncht. Wil Homan en Hans de Beer wonnen ruimschoots (3 om 2). Leo Saal en Piet Schuijl hadden ook de goede balans gevonden en wisten op de achtste hole de winst naar zich toe te trekken. Jan Winnubst en Cees Boks speelden eveneens een solide partij en konden ook op hole acht de handen schudden.

In de singles verloor alleen Boks zijn partij. Opmerkelijk was het dat de Texelaars hun wedstrijden weer met grote cijfers wonnen. Homan wist al op hole 13 te winnen tegen de sterke speler van Houtrak. Winnubst deed er nog een schepje boven op en trok met nog zeven holes te gaan zijn partij naar zich toe. Saal, Schuijl en De Beer konden alle drie op hole 16 de felicitaties in ontvangst nemen.

Volgende week vrijdag speelt het team zijn laatste wedstrijd bij Golfbaan Ooghduyne tegen Nieuwe Diep, het zwakste team.

Als de smulpotters winnen zijn ze afhankelijk van de strijd tussen Houtrak en Dirkshorn. Bij een gelijkspel of winst van Houtrak is het Texelse team kampioen en promoveren ze naar de 3de klasse.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 8 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3