Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

één van de gezelligste golfclubs van Nederland

Heren senioren 2 onverslaanbaar

Sport

De heren Senioren 2 winnen vrijdag hun derde wedstrijd op de baan van Lauswolt met 12- 6 van Almeerderhout 7. Vooraf wordt het team uit Almere gezien als een van de zwaarste tegenstanders in de poule. En hoewel dit team op papier zwakkere invallers heeft meegenomen, blijken deze in de praktijk waardige vervangers en dus geduchte tegenstanders

Onder wisselende omstandigheden en een plaatselijk natte baan zijn in de ochtend alle dubbels een prooi voor de Texelse mannen. Dat die voorsprong geen garantie is voor de volle winst is duidelijk maar de start is in ieder geval prima. Tijdens de lunch laat Pluvius zich gelden. De regen valt met bakken uit de hemel. Op de toch al natte baan ontstaan plaatselijk plassen wat het toch al lastige spelletje nog moeilijker maakt.

Dat niet alle Texelse heren aan deze terreinomstandigheden gewend zijn blijkt in de middagpartijen. De baan en de tegenstander zijn voor drie Texelse mannen te grote obstakels. Jaap Pameijer, Piet Bolier en Jan Bloem moeten de eer aan hun tegenstander laten. Gelukkig hebben Jan van Andel en Ad van Dorssen ook vandaag de goede vorm van de afgelopen weken meegenomen en winnen hun partijen vrij eenvoudig. Als gebruikelijk weet ook Dirk Boumans zijn sterstatus waar te maken en wint, zij het wat moeilijker dan de vorige weken.

Door deze winst wordt het kampioenschap in deze poule over twee weken uitgevochten tegen directe opponent Lauswolt op de baan van GC Gelpenberg.

De baan in Lauswolt is een mooie park- en bosbaan met enkele verrassende holes. Ook de natuur met de aanwezigheid van ooievaars, eekhoorns en verschillende vogelsoorten geeft deze baan iets extra's . Het uitzicht op het oude landhuis bij de holes 9 en 18 zijn een waardige afsluiting van deze mooie baan. En wellicht een mooi kampioenschapsjaar?

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 23 uur geleden 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2