Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

één van de gezelligste golfclubs van Nederland

Tatenhove Dames Dubbel 9 Derde

Sport

Met 2 invallers van het basisteam wordt er op donderdag 28 april op golfbaan Regthuys  gestreden tegen de koploper Dirkshorn. Op de heenreis een stralend zonnetje maar al snel komt de regen met bakken uit de hemel. Tijdens de start is het noodweer en heel koud, zodat de baan van Niedorp verandert  in een drassig polderlandschap.

Gerri Bolier en invalster Tonny van der Vis maken het hun tegenstanders niet makkelijk. Op de beide 9 holes verliezen zij met 1 down. Els de Ridder speelt de eerste 9 holes gelijk maar verliest de laatste partij. Het eerste punt is binnen. Ineke Bouwman verliest nipt haar beide partijen. Petra Keijser is goed op dreef en wint glansrijk de eerste partij en speelt op de laatste hole gelijk. Goed voor 5 punten. Solveigh Rip wint de eerste 9 holes maar verliest de tweede 9. Wel 2 punten. Onder de prut komen de dames binnen. De eindstand is 28-8 voor Dirkshorn.

Vorige week op golfbaan Dirkshorn behaalden de Texelse dames een gelijkspel tegen de Amsterdamse. Uitblinkster was invalster Toos Boks die beide 9 holes met grote overmacht won.

Op 12 mei ontvangen wij de clubs op de Texelse en het zal een spannende strijd worden . Dirkshorn die oppermachtig is staat met 13 punten voor op Almeerderhout. Regthuys en de Amsterdamse spelen die dag voor de 4e en 5e plaats. Zij hebben beiden 33 punten. Zoals het er nu uitziet staat het Texelse team op de 3e plaats met 61 punten.

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 8 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45