De Eilandschutters.
De Eilandschutters.

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Texelaars naar NK handboogschieten

Sport

Olga Ellen, Gert-Jan Schoorl en Aad van Gils hebben zich geplaatst voor het Nederlands kampioenschap handboogschieten in de discpline '25 meter 1 pijl'.

Dat gebeurde tijdens rayonkampioenschappen die recent bij handboogvereniging de Eilandschutters in Den Burg werden gehouden. De discipline houdt in dat op een afstand van 25 meter vijf proefpijlen worden geschoten, gevolgd door twee rondes van 25 pijlen.

Schoorl, als vijfde geëindigd in de regio, werd na een spannende strijd eerste in de recurve klasse 1. Hij eindigde met 469 punten op een gedeelde eerste plaats. Schoorl schoot elf zogeheten "inner tens" geschoten en zijn tegenstander tien. Dit gaf de doorslag voor het goud.

Olga Ellen, tweede in de regio, eindigde voor de tweede keer als eerste in de recurve klasse 5. Zij had 432 punten, 25 meer dan de nummer twee.

Aad van Gils kwam uit in de compound klasse twee. Hij eindigde in de regio op de eerste plaats met twee punten voorsprong. In deze thuiswedstrijd deed hij het nog eens dunnetjes over. Met 28 punten voorsprong op de nummer twee eindigde hij op de eerste plaats met 439 punten.

Kees Bakker werd in de klasse longbow tweede met 301 punten. Frans Schrama eindigde als derde met 263 punten. Bakker behaalde ook nog een eerste plaats in Linschoten tijdens de Cloudverschieting die jaarlijks wordt georganiseerd door het Broederschap der Lage landen. Deze wedstrijd wordt geschoten met historische houten bogen en pijlen. Bakker deed mee met zijn zelfgemaakte taxusboog.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2