Kinderen in de klas op de Thijsseschool.
Kinderen in de klas op de Thijsseschool.

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

"Basisscholen Den Burg op één plek"

Onderwijs

Behoud van de basisscholen in de buitendorpen zolang het kan, een nieuw onderwijscentrum voor Den Burg op de plek waar nu nog sporthal Ons Genoegen staat en gebruik van een deel van de OSG voor de huisvesting van basisschoolleerlingen.

Dat is wat het college momenteel voor ogen staat voor het basisonderwijs op Texel. De ideeën zijn vastgelegd in een Contourendocument dat de basis moet worden voor de verdere ontwikkelingen van plannen voor het Texelse basisonderwijs.

Wat het college betreft, wordt het nieuwe onderwijscentrum in het schooljaar van 2018/2019 gerealiseerd, zodat het in augustus 2019 in gebruik kan worden genomen.

Voorstel aan de gemeenteraad is echter eerst om €60.000,- uit te trekken om de beoogde ontwikkelingen verder uit te werken. De raad wordt ook gevraagd om de intentie uit te spreken dat alle basisscholen in Den Burg op één centrale plek worden gehuisvest. Dat moet er volgens het college voor zorgen dat het onderwijs gezond blijft en dat de kwaliteit wordt versterkt en vernieuwd.

Dan gaat het om de Thijsseschool, de Jozefschool, de Fontein, de Kompasschool en Vrije School Stella Maris. Bedoeling is dat elke school op de nieuwe plek een zelfstandige school blijft, maar dat zaken als administratie en interne begeleidingen wel gezamenlijk worden opgepakt.

Bedoeling is dat het centrum voor de scholen in de buitendorpen (Vliekotter in Oosterend, Durperhonk in De Cocksdorp, De Bruinvis in Oudeschild en de Luberti in De Koog) en soort 'backoffice' wordt om hen waar nodig te ondersteunen.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2