Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Adv.

"Wij zijn geen jongens die hoog van de toren blazen"

Juridisch

"Heeft u een debiteur die zijn betalingsafspraken niet nakomt? Wilt u uw debiteurenbeheer uitbesteden? Wenst u een constatering of wilt u juist enkel juridisch advies? Voor al uw incassozaken en gerechtsdeurwaardersactiviteiten zijn wij u graag van dienst." Met deze woorden stellen Van der Vleuten & Van Hooff zich voor op hun website. Al tien jaar zijn ze succesvol in IJmuiden en Den Helder. Nu willen ze ook de Texelaar nog meer aan zich binden en daarom brengt het gerechtsdeurwaarders- en incassokantoor hun maandelijkse spreekuur in De Lindeboom in Den Burg opnieuw onder de aandacht.

"Wij willen ons binden aan de Texelaar. Onze tiende verjaardag is daar een prachtig moment voor natuurlijk. Iedere eerste dinsdag van de maand houden we van 11.00 uur tot 12.30 uur inloopspreekuur. Laagdrempeligheid, kundigheid en een persoonlijke aanpak zijn onze kernwaarden. Iedereen kan bij ons terecht. Wij zijn geen jongens die hoog van de toren blazen. Daar zou je in Den Helder en IJmuiden ook niet mee wegkomen", legt mede-directeur en gerechtsdeurwaarder in Den Helder Dennis van Hooff uit. Dennis houdt ervan om zaken pragmatisch aan te pakken, maar wel met persoonlijke aandacht en met respect naar alle partijen.

"Juridische kwesties zijn vaak lastig voor de cliënt. Laten we bijvoorbeeld incasso's nemen. Of het nu gaat om grote of kleine bedragen; het is altijd vervelend wanneer rekeningen lang open blijven staan. Zelfs voor de beste bedrijven kan dit gevolgen hebben voor hun liquiditeit. Maar hoe ga je daar vervolgens mee om? Dankzij jarenlange ervaring weten wij hoe we debiteuren het best kunnen benaderen. Dit doen wij altijd op respectvolle en transparante wijze in de te nemen (vervolg)stappen", vervolgt Dennis. Waar anderen nog wel eens een zaak willen hebben om zich maar te doen gelden, is de insteek bij Van der Vleuten & Van Hooff anders. "Voorkomen is beter dan genezen geldt zeker in conflictsituaties. Daarom lichten wij dossiers van tevoren helemaal door. Dit kan de cliënt tijd, geld en ergernissen schelen.

Mannen van de kust

De nuchterheid van Dennis toont het realisme in de werkwijze. Geen gekkigheid en zeggen waar het op staat. Arno van der Vleuten en Dennis van Hooff weten hoe het reilt en zeilt aan de kust. De uitbreiding naar Texel is dan ook geen vreemde. Een goed voorbeeld van de zeekennis is de specialisatie scheepsbeslag. "Mede door de ligging van onze kantoren, hebben wij ons in de loop van tijd ontwikkeld tot specialisten met betrekking tot het leggen van (conservatoire) beslagen op schepen. Heeft u een vordering op een rederij of scheepseigenaar en doet het desbetreffende schip de haven van IJmuiden, Den Helder, Amsterdam of Rotterdam aan? Schroomt u dan niet om contact met ons op te nemen. Onze specialisten staan paraat", besluit Dennis. Het aanbod aan diensten van het kantoor is groot. Zo kan men bij het kantoor ook terecht voor het afhandelen van incasso's, debiteurenbeheer, advocatuur, juridisch advies, huurzaken en constateringen.

Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 8 minuten geleden
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 16 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 21 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35