Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Extra boot voor theaterreizen naar de Kampanje

Cultuur

Theater de Kampanje is gestart met de inschrijving een serie theaterreizen voor het seizoen 2016-2017. Bij meer dan 75 Texelaars per voorstelling vaart TESO na afloop met een extra boot vanaf Den Helder.

Bert Visscher en Jochem Myjer passeerden deze magische grens al. De voorstellingen van André Kuipers, Boudewijn de Groot met Henny Vrienten en George Kooymans, Marc Marie Huibregts en De Edwin Evers Band gaan de goede kant op, maar hebben de 75 nog niet bereikt. Wie zich nog wil inschrijven kan dit doen vóór 2 mei a.s. via deze link

Bert Visscher (reprise):

Zelden zoiets gezien

Vliegveld Ter Haxel. Nu nog een kleine speler tussen luchthavens als JFK New York en Orly Parijs. Maar de baanverlenging is bijna een feit en de Hema is bereid gevonden de grote rode letters van het dak te halen. Niets staat derhalve een landing van de belangrijke prijsvechters nog in de weg. Ter Haxel denkt groot! Geef de natuur terug aan het asfalt. Een startbaan met onderweg diverse opstapplaatsen. Uniek in Europa. International Airport Ter Haxel. Nooit meer uit hoeven leggen waar Nederland ligt.

Maar dan nu wel aanpakken jongens. Het gerucht gaat dat de eerste Boeing al onderweg is. En geen zorgen. Een beetje verloren kerosine kan echt geen kwaad voor uw moestuin. Borst vooruit en laat de pleuris maar uitbreken. Jezelf nooit sparen. Hij die zichzelf spaart krijgt geen rente. Dat kan meteen op een tegeltje. Dinsdag 11 oktober 2016 20.15 uur Den Helder Airportzaal

Henny Vrienten, George Kooymans en Boudewijn de Groot

Vreemde Kostgangers

Henny Vrienten (o.a. Doe Maar), George Kooymans (o.a. Golden Earring) en Boudewijn de Groot zijn al jaren bevriend maar hadden nooit samen op één podium gestaan. Totdat Cesar Zuiderwijk z'n verjaardag vierde en de drie kompanen gezamenlijk een verrassingsoptreden verzorgden dat zo goed in de smaak viel, dat het er ooit eens van moest komen met elkaar een programma te maken. Dat moment is nu aangebroken!

'Vreemde Kostgangers' staat in het teken van nieuw repertoire, maar bevat ook een selectie uit ieders oudere werk. Een unieke theateravond waarin de drie vrienden dieper in de muziek duiken, zullen vertellen over wat hen heeft geïnspireerd en hoe hun muzikale paden elkaar door de jaren heen hebben gekruist. Een theateravond die je niet mag missen, een theateravond waarvan je later kan zeggen dat je erbij bent geweest!

Vrijdag 2 december 2016 20.15 uur Den Helder Airportzaal

André Kuipers (reprise)

Ruimtevaartcollege

Een unieke kijk in het leven van een astronaut. Vorig seizoen was deze voorstelling snel uitverkocht. Het publiek hing aan zijn lippen, daarom komt André terug, met ook wat nieuwe verhalen.

Meer dan zes maanden verbleef André in de ruimte en hij is daardoor een van de weinige mensen die uit eigen ervaring kan vertellen wat bij een ruimtereis komt kijken. Aan de hand van vele video's en foto's neemt André u mee op een magische reis: de voorbereidingen en trainingen, de lancering, het wonen en werken in de ruimte, het adembenemende uitzicht, de landing en de revalidatie na de missie. Een ruimtevaartcollege vol humor, verbazing en opmerkelijke feiten. Ook razend interessant voor jonge 'astronauten'.

Vrijdag 16 december 2016, 19.30 uur Den Helder Airportzaal

De Edwin Evers Band

Theatertour

De Band, met de beste muzikanten van Nederland, onder leiding van Nederlands' bekendste ochtend DJ, Edwin Evers, brengt een onvergetelijke show vol met bekende hits. Niet vanuit de intieme radiostudio, maar in de spotlights samen met zijn muzikale vrienden waarmee hij al ruim 13 jaar deze band vormt. Ze spelen in deze unieke tour niet simpelweg covers, maar door de gezamenlijke creativiteit en virtuositeit, brengt de band op hoog niveau interpretaties van hun grote muzikale helden zowel akoestisch als versterkt.

Woensdag 4 mei 2017, 20.30 uur i.v.m. Nationale Dodenherdenking Den Helder Airportzaal

Marc Marie Huijbregts

Getekend

Marc-Marie is terug. Eerder dan hij zelf had gedacht. Hij kon niet langer wachten. Heeft dingen te vertellen. Over zijn omgeving, zijn familie, zijn werk en over zijn leven. Het leven dat ons allemaal tekent. Ook Marc-Marie. Hij is getekend.

Dagblad van het Noorden - "(…)Qua stijl zijn er niet zoveel entertainers als Marc-Marie Huijbregts, die quasi-improvisatie met meesterschap hanteert in het ondergraven van eigen stellingen. (…) Het is een grillige combinatie van automatisme en vakmanschap die zijn contact met de zaal garandeert, terwijl hij intussen zijn zelfportret opricht."

Zaterdag 27 mei 2017, 20.15 uur Den Helder Airportzaal

Jochem Myjer

Adem in, Adem uit

"Ik moet op deze pagina in honderd woorden vertellen waar mijn nieuwste show ADEM IN, ADEM UIT over gaat. Honderd woorden binnen één minuut uitspreken. Dat gaat me altijd prima af. Maar jullie in honderd woorden overtuigen om bij me te komen kijken… is niet mijn sterkste kant. Inmiddels heb ik nog maar vierenveertig woorden over. Dat maakt het alleen maar lastiger. Trouwens, als ik hier vertel waar de show over gaat is de verrassing er al af. En dan komen jullie misschien niet meer. Dus ik hou het hierbij. Maar ik heb nog drie woorden over: Tot dan. Liefs Jochem."

Donderdag 29 juni 2017, 20.15 uur Den Helder Airportzaal.

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 16 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 21 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1